Son Dakika!! İzmir'de 22 Kişi Gözaltında (İşadamları , Dernek Başkanları ve Öğretmenler)

İzmir'de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarla örgüte finans sağladıkları tespit edilen işadamları ve ByLock kullanan öğretmenler gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika!! İzmir'de 22 Kişi Gözaltında (İşadamları , Dernek Başkanları ve Öğretmenler)

İZmir'de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında, Sancak Cami Derneğinin yönetimi ele geçirdikten sonra Derneğin sahip olduğu 99 gayrimenkulü, örgüte finansal destek sağlamak amacıyla kullandıkları tespit edilen 7 kişinin yakalandığı operasyonda gözaltı listesinde bulunan 'Rodi' giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı'nın yakalanamadığı, İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet Timuroğlu'nun ise örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklandığı öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı'na yönelik operasyon düzenledi. Soruşturmada 18 kişiye yönelik gözaltı kararının bulunduğu, 7 kişinin yakalandığı öğrenildi. Fethullah Gülen'in İzmir'deki ilk destekçilerinden ve üyelerinden olan 'Rodi' giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı'nın isminin de gözaltı listesinde bulunduğu, ancak yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü. Listedeki İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet Timuroğlu'nun ise yine örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklandığı ifade edildi.

15 Öğretmen Gözaltında

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı tarafından FETÖ/PDY örgütüne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, emniyet ekipleri, daha önce mesleklerinden ihraç edilen öğretmenlere yönelik, sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak belirlenen adreslere operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonda 15 öğretmen yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlerin örgütün şifreli haberleşme sistemi olan ByLock'u kullandıkları tespit edildi.

Ekipler, gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde bulunan bilgisayarların imajlarını aldı. Gözaltına alınan 15 kişi sağlık kontrolünün ardından, sorgulanmak üzere şubeye götürüldü.

5haber.com  | İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.