Son Dakika! MEB 4 Bin 200 Geçici Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Yerlerini Açıkladı

Suriyeli öğrencileri Türk eğitim istemine entegre etmek için kurulan geçici eğitim kurumlarında istihdam edilecek 4 bin 200 geçici öğretmen alımı sözlü sınav yerleri ve tarihleri açıklandı.

Yayınlanma:
Son Dakika! MEB 4 Bin 200 Geçici Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Yerlerini Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığından son dakika açıklaması geldi. MEB, 4 bin 200 geçici öğretmen alımı için sözlü sınav yerlerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve Suriyeli öğrencilere, geçici eğitim merkezlerinde eğitim vermek için alınacağını duyurduğu 4 bin 200 geçici öğretmen için sözlü sınav yer ve tarihini açıkladı. 8-10 Kasım tarihleri arasında alınan başvuruların sonuçlarını açıklayan MEB, sözlü sınav yer ve tarih bilgisini de adaylarla paylaştı.

4 bin 200 geçici öğretmen alımı sözlü sınav yerinizi öğrenmek için "www.meb.gov.tr" adresini ziyaret edebilir, yayımlanan duyuruda T.C. kimlik numaranız ile giriş yaparak sözlü sınav yer bilginize erişebilirsiniz.

Geçici Öğretmenlerin Ücretleri Hangi Kapsamda Ödenecek?

MEB tarafından alımı yapılacak olan geçici öğretmenlere verilecek ücretin kapsamıda geçtiğimiz günlerde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü tarafından açıklandı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel'in konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması kapsamında Türkiye'de yaşayan Suriyeli Öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegre edilmesi için, Avrupa Birliğinden Türkiye’ye 300 Milyon Avroluk destek fonu verileceğinin altı çizildi. Altunel, açıklamasının devamında ayrıca, geçici olarak alınacak olan öğretmenlere verilecek ücretin ise, Türk Eğitim Sistemine Entegrasyon kapsamında ödeneceği belirtti.

Sözlü sınav için adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.