Son Dakika Şehit Haberi: El Bab'da 2 Askerimiz Şehit Oldu , 3 Asker Yaralandı

Alınan son dakika bilgilerine göre El Bab'da 2 askerimiz şehit oldu. Çıkan çatışmada 3 askerimizin de yaralandığı bildirildi. İşte TSK tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Son Dakika Şehit Haberi: El Bab'da 2 Askerimiz Şehit Oldu , 3 Asker Yaralandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan son dakika açıklamasında acı haber verildi. El Bab'da 2 askerimiz şehit oldu.

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü DEAŞ'ın yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 185'inci gününde, El Bab'ta terör örgütü DEAŞ'ın tuzakladığı patlayıcıların imhasına yönelik çalışma sırasında Tadif yol kavşağında, önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı iniflak etti. Patlamada 2 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırılarak ambulansla hastaneye götürüldü.

Şehit askerlerin cenazelerinin ise helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirileceği kaydedildi.

Resmi Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen olayda yaralanan askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek şöyle denildi:

TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "El Bab'ın güneyindeki Tadif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu EYP/Mayın keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar ıolmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DGA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.