Son Dakika!! Van'da Tekrar Deprem Oldu-Bölgede Tedirgin Bir Hava Var

Van'ın Özalp ilçesinde bir deprem daha oldu. Bu sefer gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.2 olarak saptandı.

Yayınlanma:
Son Dakika!! Van'da Tekrar Deprem Oldu-Bölgede Tedirgin Bir Hava Var

Son dakika deprem haberi yine Van'dan geldi.

Önceki gün art arda gerçekleşen 3 depremin ardından bugün yine Van'ın Özalp İlçesinde deprem oldu. Bu sefer meydana gelen depremin büyüklüğü 4.2 olarak saptanırken, merkez üssü Yukarı Çavdarlık olan deprem, yerin 2.5 kilometre altında ve saat 19.40' ta gerçekleşti.

Bölgede bulunan vatandaşların hafif olarak hissettiği deprem, art arda gerçekleşen depremler nedeniyle tedirgin etti.

Van'da İki Günde 6 Sarsıntı

Son günlerde uzmanların sürekli olarak uyarıları ve incelemeler sonrası yapılan açıklamaları ile Türkiye'de olsı bir deprem meydana gelebileceği belitiliyor. Uzmanlar bu konularda halka ve yetkililere uyarılarda bulunurken, Van'da iki gündür art arda meydana gelen depremler, korku dolu anlar yaşanmasına sebep oluyor.

Önceki gün belli aralıkla 3.6, 4.1 ve 4.3 şiddetinde sarsılan Van, bugün de 3 kere sarsıldı. saat 15.14' te meydana gelen ilk sarsıntının şiddeti Gürpınar'da hissedildi. Richter ölçeğine göre 4.9 şiddetinde gerçekleştiği Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştıra Esntitüsü tarafından açıklanan depremin derinliği ise yerin 5 km altı olarak açıklandı.

İkinci sarsıntı ise ilk sarsıntının üzerinden henüz 6 dakika geçmişken meydana geldi. Saat 15.20' de meydana gelen bu sarsıntının şiddeti ise 3.7 olarak ölçülürken, depremin yerin 5 km altında olduğu saptandı. Bu sarsıntının ardında nise üçüncü deprem meydana geldi.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, yerel haberlerinden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.xom adresini takipte kalın.

5Haber.com  | Van

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.