Son Depremler: Manisa Akhisar'da 4 Büyüklüğünde Deprem

Son dakika deprem haberi Manisa'dan geldi. Manisa Akhisar'da bulunan Zeytinliova'da 4 şiddetinde deprem meydana geldi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Depremler: Manisa Akhisar'da 4 Büyüklüğünde Deprem

Son dakika deprem haberi. Son günlerde sıkça rastlanan ve paniğe neden olan küçük çağlı depremlere bir yenisi daha eklendi.

Bugün sabah saatlerinde Merkez Üssü Manisa'nın Akhisar İlçesinde bulunan Zeytinliova bölgesi olan 4.0 büyüklüğünde deprem tespit edildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, Merkez Üssü Akhisar'a bağlı Zdeytinliova bölgesi olan 4.0 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Zeytinliova'da meydana gelen küçük çağlı deprem bölge merkezi ve çevresinde az da olsa hissedildi. Bölgede kısa süreli bir panik yaşanırken, bu sarsıntının ardından gelebilecek artçı sarsıntılara yönelik önlemler alındı.

Deprem araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada 4 şiddetindeki deprem, yerin 11.7 km altında gerçekleşti. Deprem şiddetinin düşük olması nedeniyle bölgede can ya da mal kaybı yaşanmadığı tespit edildi.

SON GÜNLERDE YAŞANAN DEPREMLER

Marmara'da Deprem

Geçtiğimiz hafta merkez üssü Marmara Denizi açıkları olarak belirlenen 3.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Marmara Denizi açıklarında meydana gelen deprem İstanbul'un Anadolu yakasının bazı kesimlerde hissedildi.

Ege'de Art Arda 2 Deprem

Marmara Denizi'nde yaşanan depremin birkaç gün öncesinde, merkez üssü Ege Denizi açıkları olarak açıklanan ve art arda yaşanan iki deprem, bölgede kısa süreli bir paniğin yaşanmasına neden oldu.

Deprem Büyüklükleri ve Etkileri

Depremler şiddet aralıklarına göre düzenlendiği zaman, büyüklüklerinin çevreye etkileri şu şekilde belirlenmiştir.

Deprem Şiddet 0-4 arası: Bu şiddet aralıklarında depremler zor hissedilir. Çevrede herhangi bir zarar olmaz,

Deprem Şiddeti 4-5 arası: Bu şiddet aralıklarında ise sallantı hissedilir. Camlar ve mutfak eşaları zarar görür.

Deprem Şiddeti 5-6 arası: Bu aralıkta ise deprem herkes tarafından net bir şekilde hissedilir ve bina sıvalarında çatlaklar meydana gelir.

Deprem Şiddeti 6-7 arası: 6 ve üzeri revizeli depremlerde ayakta durmak çok zorlaşır ve eşyaların çoğu zarar görür. Binalarda hasarlar meydana gelir.

Deprem Şiddeti 7-8 arası: Araba kullanmak çok zor olur. Ayakta kimse kalamaz, binaların çoğu büyük hasar görür.

Deprem Şiddeti 8 ve üzeri: Tabiri caizse yeryüzünün haritası değişir. Heyelanlar olur, barajlar büyük hasar görür, ayakta hiçbir bina kalmaz.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.