Son sınıf sağlıkçıların 12500'de Recep Akdağ'dan istekleri

Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı için geri sayım devam ederken son sınıf sağlıkçılar, gerek sosyal medya da gerekse forum sayfalarında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a alım süreci ile ilgili isteklerini iletmektedirler. İşte son sınıf sağlıkçıların istekleri ve personel alım sürecine tepkileri ile bu konudaki çözüm önerileri.

Yayınlanma:
Son sınıf sağlıkçıların 12500'de Recep Akdağ'dan istekleri

Sağlık Bakanlığının 12500 personel alımı planlama sürecinde sona gelindi. atama bekleyen yüz binlerce sağlıkçının büyük bir merakla beklediği personel alımına kısa bir süre kalırken son sınıf sağlıkçıların sosyal medya ve forum siteleri üzerinden seslerini Bakan Akdağ'a duyurmaya çalışmakta ve personel alımı sürecinin Haziran sonrasında sarkıtılmasını istemektedir.

Bakan Akdağ'ın Mart ayı sonunda canlı yayında yaptığı açıklamasında 12500 alımının 2 ay içinde yapılacağını söylemişti. Akdağ'ın bu açıklamasının ardından Mayıs ayı sonu beklenmeye başlanmıştı. Mayıs ayı son günlerine girilirken henüz ilan yayımlanmadı.

2017'de 16500 Sağlıkçı Alınacak Denildi: Peki Son Sınıf Sağlıkçılar Hesaba Katılmadı mı?

2017 başlarında merkezi atama ile 4 bine yakın personel alımı yapan Sağlık Bakanlığı, 2017 bütçesinde toplamda 16500 personel alımı yapacağını 2016 yılı sonunda duyurmuştu. Her yıl 3 döneme bölünerek alınan başvurular bu yıl iki döneme bölündü ve son sınıf sağlıkçılar bu konuda mağdur edildi.

Son Sınıfların Tepkisi

Son sınıf sağlıkçıların merkezi atama dönemine yetişmemesi durumunda atanmak için mezun olduktan sonra en az 7 ay beklemek zorunda kalacaklar Bu durum ise son sınıf sağlıkçıları tedirgin etmektedir.

Nasıl Olmalıydı?

Sağlık Bakanlığı 2017 yılında toplamda alacağı 16500 personelin dağılımını 3 döneme yaymalıydı. Ocak-Şubat döneminde 4 bin alındıktan sonra kalan 12500 kadronun da Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim dönemlerinde alınması daha adil olurdu ve son sınıf sağlıkçıların mağduriyetleri ortadan kalkardı.

12500DeSonSınıflarMağdur Olmasın Kampanyası Başlatıldı

Son sınıf sağlıkçılar sosyal medya üzerinde bu hashtag altında binlerce tweet atarak seslerini Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a duyurdu. Nitekim bizde sağlıkçıların seslerini duyurma adına elimizden geleni yaptık. (İlgili haber için lütfen TIKLAYIN) Yapılan binlerce paylaşım sonucu Recep Akdağ, bu konuda bir açıklama yapmış, ancak kafalardaki soru işaretlerini gidermemiştir. Konu ile ilgili Bakan Akdağ, “12500 kişinin atamasını yapacağız. Yeni mezun olacak arkadaşlar, bunu bekletin, atamaları öyle yapın diyorlar. Biz ne bekletiyoruz ne de çok hızlı yapıyoruz ki onlar yetişemesinler, normal seyrinde gidiyor. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 12500 kişinin vizelerini aldık, yerlerini belirliyoruz, atamalarını yapacağız. Güvenlik soruşturmaları sebebiyle de işe başlamalar gecikiyor FETÖ soruşturmaları sebebiyle. Elimizi çabuk tutmaya gayret ediyoruz.” sözlerini söylemişti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.