Sosyal Medyada Dolaşan Korkunç İddia: IŞİD 2 Türk Askerini Yaktı!!

Bazı sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan görüntülerde terör örgütü IŞİD'in esir aldığı 2 askerimizi yaktığı iddia edildi.

Yayınlanma:
Sosyal Medyada Dolaşan Korkunç İddia: IŞİD 2 Türk Askerini Yaktı!!

Türkiye'nin El Bab bölgesinde mücadele ettiği terör örgütü DEAŞ tarafından bazı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan korkunç iddia ve yayınlanan görüntülerde El Bab'da esir alınan iki Türk askerinin yakıldığı belirtildi. Resmi makamlardan henüz konu ile ilgili net bir açıklama gelmedi ancak, sosyal medya üzerinde dolaşan bu korkunç iddia DEAŞ'ın ne kadar korkunç ve vahi bir terör örgütü olduğunu bir daha gözler önüne serdi.

Bazı sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan görüntülere göre yapılan iddialarda DEAŞ, Suriye'nin kuzey bölgesinde bulunan El Bab' da devam eden Fırat Kalkanı Harekatında iki Türk askerini kaçırarak esir aldıklarını ve propaganda amacıyla askerlerimizi yakarak görüntüleri sosyal medyada paylaştıkları iddiası Türkiye!'yi karıştırdı.

Sosyal medya üzerinde yayınlanan görüntüler sonrasında internete erişim engeli geldi. Getirilen erişim engeli sonrasında ilgili hesaplara erişim engelinin getirildiği belirtildi. Hesaplara erişimin kaldırılması sonrasında ise bazı uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılarda görüntülerin paylaşılmaması gerektiği vurgulandı.

Öte yandan Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, IŞİD, El Bab yakınlarında geçen aylarda kaçırdığı iki Türk askerini yakarak öldürdüğünü öne sürdüğü bazı görüntüler yayınlarken; Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında esir aldığı Özel Kuvvetlerden 2 Türk askerini de başlarına kurşun sıkarak şehit ettiği belirtildi.

Bu konu ile ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.