Sosyal Medyanın Bugünkü Geyik Konusu Uzaylı İstilası (#ufoattackturkey)

Sosyal medya üzerinde paylaşılan birtakım fotoğraflar ile gökyüzünde UFO görüldüğü iddia edilince, Twitter'da günün konusu belli oldu.

Yayınlanma:
Sosyal Medyanın Bugünkü Geyik Konusu Uzaylı İstilası (#ufoattackturkey)

Önceki gece sosyal medya platformu Twitter üzerinde binlerce kullanıcı, gökyüzünde çektikleri fotoğrafları yayınlayarak UFO gördüklerini iddia etti.

Sosyal medya paylaşım platformu twitter üzerinden yapılan paylaşımlar tt olurken, bu konu hakında ypılan yorum ve iddia sayısı 300 binin üzerine kadar çıktı. Öte yandan paylaşılan fotoğrafların aksine Ankara'da çekildiği iddia edilen bir videoda da insanların telaşla kaçıştığı görüntülendi. Konu ile ilgili yetkili kaynaklardan henüz bir açıklama gelmemesine rağmen, binlerce kişi, konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtiyor.

Gündemin zayıf olması nedeniyle binlerce kullanıcı da konu ile ilgili caps ve karikatür gibi paylaşımlarda bulunarak işi geyiğe vurdu.

UFO Nedir?

İngilizce kökenli bir kelime olan UFO, tanımlanamayan uçan nesne anlamına gelmektedir. Bilimsel bir karşılığı olmayan kelimenin, genellikle dünya dışında yaşamın olduğu yerde insan dışı varlıkların kullandığı hava taşıtı olarak adlandırılmaktadır. UFO sözcüğü Türkçe'de ise genellikle uçan daire şeklinde tanımlanır.

UFO fenomenleri bazen sadece gözlemcilerin iddiasından, bazen de çeşitli kayıt cihazlarıyla elde edilen görüntü veya seslerden ibarettir. UFO'larla ilgili kayıt ve iddiaları inceleyen kişilere ufolog denir ve bununla yapılan uğraşa ise ufoloji adı verilir.

Daha öncesinde de UFO gözlemleri yapılmış olmakla birlikte, gözlem raporları 1950’li yıllardan itibaren, özellikle ABD’de büyük bir artış göstermiştir. Bu yıllardan itibaren günümüze kadar on binlerce UFO iddiası kaydedilmiştir.

Son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.