Sözleşmeli Öğretmenlik Ön Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Sözlü Mülakat Ne Zaman?

Sözleşmeli öğretmen alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sözleşmeli 20 bin 127 öğretmen alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları ne zaman yapılacak? İşte MEB Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçlaır ile sözlü sınavlar hakkında son bilgiler.

Yayınlanma:
Sözleşmeli Öğretmenlik Ön Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Sözlü Mülakat Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15-21 Mart tarihleri arasında alınan sözleşmeli öğretmen ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İnternet üzerinden yapılan ön başvurular 21 Mart Salı günü sona erdi. Başvuruların sona ermesi ile birlikte internet üzerinde en çok aranan ve merak edilen sorularından biri sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu oldu. İşte sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih.

1 milyona yakın atama bekleyen öğretmenin sabırsız bekleyişleri geçtiğimiz günlerde sona erdi ve Milli Eğitim Bakanlığından sözleşmeli öğretmenlik alımı yapılacağı duyurusu yayımlandı. Yayımlanan başvuru kılavuzunda 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı belirtildi. İlanın yayımlanması ve başvuru sürecinin başlaması ile birlikte atama bekleyen binlerce öğretmen, internet üzerinden başvurularını yaptı ve başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı.

Ön Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı ön başvuru sonuçları 27 Mart 2017 Pazartesi günü açıklanacak. MEB tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda ÖABT gereken ve ÖABT'nin gerekmediği alımların başvuru sonuçlarının aynı gün açıklanacağı belirtildi. Sözleşmeli öğretmen ön başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Sözlü Sınavlar Ne Zaman?

MEB tarafından yayımlanan başvuru takviminde ön başvuruların tamamlanmasını ardından sözlü sınav süreci başlayacak. Sözlü sınavlar ise iki gruba ayrıldı. Bunlar, atama için ÖABT gerektiren ve ÖABT gerektirmeyen bölümler oldu. Atama için ÖABT puanının gerekmediği bölümlerde sözlü sınavlar 3-7 Nisan tarihlerinde, ÖABT puanı gerktiren bölümlerde ise 24 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.