Sözlü Mülakatlarda Matematikte Sorulsun Sayısalcıların Hakkı Yenmesin

Kamu kurum ve kuruluşlarına getirilen sözlü mülakatlarda tarih ve genel kültür sorulması, matematik sorusu sorulmaması sayısalcı memur adayları tarafından tepki ile karşılanıyor.

Yayınlanma:
Sözlü Mülakatlarda Matematikte Sorulsun Sayısalcıların Hakkı Yenmesin

Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile duyurulan kararlar ile kamu kurum ve kuruluşlarına memur personel alımlarında sözlü mülakat şartı getirildi.

Alınan karar sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Bakanlıklara alımı yapılacak olan memur personellere sözlü sınav engeli de getirildi. Sözlü sınavın getirilmesine hemen hemen tüm memur adayları tepki gösterdi. Sözlü sınavın yapılacağı yerde adalet olmaz, sözlü olarak yapılacak 5 dakikalık görüşme ile adayın profili, bilgisi ve göreve uygun olup olmadığının anlaşılamayacağını belirten adaylar sözlü sınava olan tepkilerini bu şekilde dillendiriyor.

Sözlü sınav yerine açıktan atamaların yapılması gerektiğini vurgulayan adaylar, tüm yıl boyunca çalıştıkları Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) aldıkları puanla atanmak istiyor. Sözlü sınavlarda oluşabilecek tolerans ve torpillerden de veryansın eden adaylar, bu uygulamanın bir an önce kaldırılmasını istiyor.

Sözlü Mülakatlarda Matematikte Sorulsun , Sayısalcıların Hakkı Yenmesin

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olan birçok aday, memur olma hayaliyle girdikleri KPSS'de ortak olarak Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Güncel Bilgiler derslerinden kendilerine yönlendirilen soruları yanıtlayarak yüksek puan almak için ter döküyor. Yazılı sınavlarda bu derslerin tümünden soru sorulması, sözlü sınavda ise sadece tarih, genel kültür ve güncel bilgilerin sorulması, sayısal bölümde olan matematikçiler tarafından tepki ile karşılanıyor.

Sözlü sınava girmeye hak kazandığı puanı birçok aday, matematik çözerek alıyor. Aday  matematik çözerek aldığı puanı ile sözlü mülakata giriyor. Sözlü mülakatta ise kendisine tarih ve genel kültür soruluyor. Halbuki mülakata giren aday, matematik dersini daha iyi yapmakta ve KPSS'de de aldığı puanı bu bölümde yaptığı doğrularla almaktadır.

Birçok sayısalcı memur adayı tarafında bize iletilen şikayetleri, 5haber.com ekibi olarak ilgili mercilere iletmeye çalışıyoruz. Sizde aşağıda bulunan yorum bölümünden yorum yaparak destek olabilir, sosyal medya hesaplarımız üzerinden bu haberi paylaşabilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.