Stephen Hawking Yaklaşan Tehlike Konusunda Uyarıda Bulundu

Dünyaca ünlü astrofizikçi Stephen Hawking, Oxford Üniversitesinde düzenlenen bir konferansta önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Stephen Hawking Yaklaşan Tehlike Konusunda Uyarıda Bulundu

Ünlü astrofizikçi Stephen Hawking, Oxford'ta verdiği bir konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanılabilecek yeni bir gezegen bulunmaması durumunda insanoğlunun bin yıla yakın bir süre sonra yok olma tehlikesi ile karşı karlıya kalacağını belirten Hawking, dünyayı karanlık bir geleceğin beklediğinin altını çizdi.

Son yıllarda insanoğlunun evrenin sıraları hakkında yaptığı araştırmalarda kayda değer bir seviyeye geldiğini belirten Stephen Hawking, “Ufacık bir katkım olduysa ne mutlu bana. Bilim adamlarının büyük bir heyecan ve tutkuyla devam ettirdiği deneyler, evreni çok daha iyi anlamamızı sağlayacak. Cosmos gibi süper bilgisayarların da yardımıyla evrende milyonlarca galaksinin haritasını çıkarabileceğiz. Böylece evrendeki yerimizi de daha iyi anlayacağız." açıklamasında bulundu.

İnsanlığın Geleceği İçin Başka Bir Gezegen Aramaya Devam Etmemiz Gerekiyor

Habertürk'te yer alan habere göre, Oxford'ta düzenlenen konferansta konuşan Hawking, "Kim bilir belki bir gün yer çekimi dalgalarını Büyük Patlama'nın kalbine bakmak için kullanmayı da başarabiliriz. Ancak aynı zamanda insanlığın geleceği için kendimize başka bir gezegende yer aramaya da devam etmek zorundayız. İklim değişikliği, yavaş yavaş Dünya'da yaşamın sonunu getirecek. Yaşanacak başka bir gezegen bulamamamız halinde insanoğlunun, narin gezegenimizde bin yıl daha ayakta kalabileceğini sanmıyorum." açıklamalarını yaptı.

Gözünüz Yerde Değil, Gökyüzünde Yıldızlarda Olsun

Konferansa katılan gençlere seslenen Hawking, onlara evrenin gizemlerini çözme ve çalışma yürütme önerisinde bulunarak, "Gözünüz yerde değil, gökyüzünde, yıldızlarda olsun. Gördüğünüz şeyi anlamaya, açıklamaya çalışın. Meraklı olun. Ne kadar zor olursa olsun başarabilirsiniz. En önemli şey, vazgeçmemektir." tavsiyelerinde bulundu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.