Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencileri Girişimcilik Dersini Okuyarak Değil Yaşayarak Öğrendi

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri girişimcilik dersi kapsamında kendi imkanları ile kurdukları şirketlerde bu dersi okuyarak değil, yaşayarak ve işin içinde ter dökerek öğrendi.

Yayınlanma:
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencileri Girişimcilik Dersini Okuyarak Değil Yaşayarak Öğrendi

Girişimcilik dersi kapsamında kendi aralarında topladıkları küçük meblağlarla, GİRİŞİM GÜNDÜZ ve GİRİŞİM GECE şirketlerini oluşturan öğrenciler, oluşturdukları bu şirketler sonucunda öncelikle çekirdek, fıstık, su, çorap ve dilek balonu sattılar. Ve dönem sonunda final sınavı öncesi, kazançlarını Isparta Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu ile paylaştılar.Girişim Gündüz öğrencileri,  20 öğrenci ile Quba Cafe’de kahvaltıda buluşurken, Girişim Gece öğrencileri de, bir giyim mağazasında  12  öğrenci ile alış-verişte ve sonrasında ise pizza yiyerek bir araya geldi.

Girişimcilik dersinin ilk gününde, dersi veren Yrd. Doç. Dr. Osman Kürşat ACAR’ ın öğrencilerine sorduğu ‘’ Bu dersi okuyarak mı öğrenmek istersiniz yoksa yaşayarak mı? ‘’ sorusuna, öğrenciler ‘’Yaşayarak.’’ diye cevap verdi. Bunun sonucunda hiçbir satış deneyimi olmayan öğrenciler dahi; çekirdek, su gibi ürünleri bir girişimci ruhuyla hareket ederek satabildiğini gösterdi.

Girişimcilik Dersi kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, 2016 yılının son gününde Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan 20 öğrenciyle Quba Cafe’de düzenledikleri kahvaltıda bir araya geldi. Güzel ve heyecanlı geçen bu kahvaltıya İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu’ da iştirak etti.

Girişimcilik dersini alan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu kahvaltıda, Isparta Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün vermiş olduğu desteklerden dolayı ve dersi yaşayarak öğrenme fırsatını öğrencilere veren Yrd. Doç. Dr. Osman Kürşat Acar’ın ilgilerinden dolayı teşekkürlerini ileten Koordinatör Levent NACAR, yılın son gününde geleceğin mimarlarıyla birlikte el ele  bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve Süleyman Demirel Üniversitesi gençliğinin emek ve gayretlerin bu yönde olduğunun bilinmesinin gerektiğini belirtti.

5haber.com  | Levent NACAR

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.