Süper Lig'de Derbi Heyecanı Bu Akşam (Galatasaray-Fenerbahçe Muhtemel 11'ler)

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemi karşılaşması bu akşam oynanacak. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan karşılaşmanın tüm detayları, iki takımın muhtemel 11'i ve daha fazlasına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Süper Lig'de Derbi Heyecanı Bu Akşam (Galatasaray-Fenerbahçe Muhtemel 11'ler)

Süper Lig 28. hafta karşılaşmasında bu akşam derbi heyecanı yaşanacak.

Milyonların beklediği derbi heyecanı bu akşam Türk Telekom Arena'da yaşanacak. Galatasaray ile Fenerbhaçe arasında oynanacak olan tarihi karşılaşma bu akşam saatler 19.00'ı gösterdiğinde başlayacak. Süper Lig'de 50 puanla 3. sırada yer alan Fenerbahçe, 49 puanla 4. sırada yer alan Galatasaray'a konuk olacak. Dev derbiyi Fırat Aydınus yönetecek olup, onun yardımcılığını da Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi görevini ise Arda Kardeşler aldı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe 2-0'lık skorla kazanmıştı. Tüm gözler ise Ligin 3 ve 4. sırasının belirlenmesinin kader karşılaşması olan Galatasaray Fenerbahçe maçına döndü.

İki İstanbul takımı arasındaki 108 yıl önce başlayan ve her geçen yıl daha da alevlenen 384 mücadele oynandı. Bu karşılaşmalarda 145'ini Fenerbahçe kazanırken Galatasaray 123 defa sahadan galip ayrıldı. 116 karşılaşmada ise beraberlik bozulmadı. Geride kalan karşılaşmalarda Fenerbahçe toplamda 531 gol atarken, Galatasaray ise buna karşılık 482 gol atabildi.

İki takım arasında ligde oynanan 119 karşılaşmada da Fenerbahçe üstünlüğünü sürdürürken 49 galibiyete karşı Galatasaray'ın 33 galibiyeti var. 37 karşılaşmada ise ekipler beraberliği bozamadı. Lig maçlarında Sarı-lacivertli takım 153, sarı-kırmızılılar ise 116 gol atabildi.

Deplasman Yasağının Ardından Fenerbahçeli Taraftarlar TT Arena'da

Fenerbahçe taraftarı, deplasman yasağının kalkmasıyla 2 bin 228 gün sonra Türk Telekom Arena'ya gidecek. Sarı lacivertli taraftarlar, son olarak Galatasaray deplasmanına 18 Mart 2011'de gitmişti.

Ev Sahibinde Tek Eksik

Galatasaray'da uzun süreli sakatlığı bulunan Serdar Aziz dışında eksik futbolcu yok. Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısına çıkacağı muhtemel 11'i şu şekilde:

Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Ahmet Çalık, Lionel Carole, Selçuk İnan, Nigel de Jong, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Bruma, Lukas Podolski.

Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i

Konuk ekipte ise kolundaki kırık nedeniyle sezonu kapatan Fernandao, derbide forma giyemeyecek. Adalesindeki sakatlık bulunan Van Der Wiel'in Galatasaray karşısında maça çıkması, alınan son bilgilere göre biraz zor gözükürken, Hollandalı futbolcunun oynayamaması durumunda sağ bekte Şener Özbayraklı'nın forma giymesi bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Jeremain Lens, Aatif Chahechouhe, Robin van Persie.

5haber.com  |  Anakra

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.