Suriye'de İlan Edilen Ateşkeste Son Durum-İran'da Kritik Toplantı

Suriye'de başlayan ateşkes sonucu diplomasi trafiği son sürat devam ediyor. Son olarak Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim İran'a bir ziyarette bulundu. İşte ateşkeste gelinen son durum ve yapılan toplantılarda alınan kararlar.

Yayınlanma:
Suriye'de İlan Edilen Ateşkeste Son Durum-İran'da Kritik Toplantı

Suriye'de devam eden iş savaşa geçtiğimiz gün BM kuralları çerçevesinde ateşkes getirildi. Ateşkes sonrasında ikili ve toplu şekilde görüşmeler son hızıyla sürdürülüyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye ve Rusya öncülüğünde Suriye’de ateşkesin yürürlüğe konulmasının ardından temaslarda bulunmak için İran’a geldi. Muallim’e Tahran ziyaretinde, Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Memluk da eşlik ediyor.

Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya gelen Velid Muallim, Suriye’de ateşkesin sağlanmasının ardından gelinen son duruma ilişkin İranlı mevkidaşı il istişarelerde bulundu.

İran basının konu ile ilgili aktardığı bilgilere göre, görüşmede, “ terörle mücadelede ortak işbirliği sürecinde gelinen son vaziyet, ateşkesin kalıcı hale gelmesi için yapılması gereken ortak girişimler, Suriye devleti ile muhalifler arasında planlanan siyasi görüşmeler, Halep kentinin hükumetin eline geçmesinin ardından silahlı gruplarının yeniden toparlanmasını önleyecek adımların nasıl atılacağı” ana başlıkları ele alındı.

İran Milli Yüksek Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şemhani ile bir araya gelecek olan Muallim’in, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle de görüşmesi bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.