TAK Diyarbakır Saldırısında HDP'li Vekilleri Mi Hedef Aldı?

4 Kasım günü Diyarbakır'da meydana gelen bombalı araç saldırısını TAK üstlendi. Peki TAK, bu saldırıda HDP'li Vekilleri mi hedef aldı?

Yayınlanma:
TAK Diyarbakır Saldırısında HDP'li Vekilleri Mi Hedef Aldı?

4 Kasım günü Diyarbakır'da meydana gelen patlamayı, terör örgütü PKK'nın yan kolu olan TAK üstlendi.

4 Kasım günü meydana gelen ve 2' si polis olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği 100'ün üzerinde de yaralının olduğu patlamayı PKK'nın yan örgütü olan TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendi. Örgüt yöneticileri tarafından örgüte yakın bir ajansa ve resmi sitelerinde yapılan açıklamalar sonrasında ortaya çıkan olay sonrasında HDP'nin nasıl bir tavır ortaya koyacağı merak konusuydu.

Rus Haber Ajansı Reuters IŞİD Yaptı Demişti

Dünyanın önde gelen haber ajansları arasında yer alan Rus Haber Ajansı Reuters, saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, 3 tonluk patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırıyı IŞİD yaptı demişti. Bu açıklama sonrası sosyal medya üzerinde IŞİD HDP'yi hedef aldı gibi söylemler konuşulmaya başlanırken, HDP'den de konu ile ilgili bir açıklama gelmişti. HDP yetkilileri: "Bombalı araç, Yüksekdağ ve Önder'in tutulduğu komplekse ulaşacaktı." şeklinde açıklama yaparken, IŞİD'in HDP'li Vekilleri hedef aldığını açıkladı.

Ancak bu gelişmeler sonrasında PKK'nın yan örgütü TAK bir açıklama yaptı ve saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini belirtti. Önce Fırat Haber Ajansında ardından da kendi sitelerinde açıklama yapan terör örgütü TAK, Diyarbakır'da meydana gelen saldırıyı TAK üyesi Kemal Hakkari'nin yaptığını söyledi.

Saldırı Yüksekdağ ile Önder'in Tutulduğu Yerin Çok Yakınında Oldu

HDP'li Vekillere yönelik yapılan terör soruşturması kapsamında, saldırıdan bir önceki gece gözaltına alınan Figen Yüksekdağ ile Sırrı Süreyya Önder, çevik kuvvet binasında tutuluyordu. TAK tarafından düzenlenen saldırı da çevik kuvvet binasının çok yakınında gerçekleşti.

HDP'nin de olay sonrası yaptığı ilk açıklamalardan yola çıkılacak olunursa, TAK bu bombalı saldırı ile HDP'li Vekilleri mi hedef aldı? sorusu şimdiden konuşulmaya başlandı.

HDP'den TAK'a Tepki

Saldırının TAK'ıngerçekleştirdiği ortaya çıktıktan sonra ise HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, "Hiçbir söz, vekillerimiz, eşbaşkanlarımız, yöneticilerimiz ve sivil halkı hedef alan kör şiddeti haklılaştıramaz. Hiçbir kurtuluş hareketi IŞİD'le aynı hat üzerine düşmeyi, yaşam hakkını hoyratça çiğnemeyi bir kuru özür ile geçiştiremez" paylaşımını yaparak TAK'a tepkisini dile getirdi.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.