Takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır? Yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır? TIKLA-HESAPLA

Takdir teşekkür belgesi hesaplaması nasıl yapılır? Kaç puana takdir gelir? Kaç puana teşekkür belgesi gelir? Yıl sonu başarı notu hesaplaması nasıl yapılır? İşte takdir ve teşekkür belgesi hesaplama metodu.

Yayınlanma:
Takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır? Yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır? TIKLA-HESAPLA

2016-2017 Eğitim öğretim yılının sonuna gelinmesi ile birlikte internet üzerinde en çok aranan kelimelerden biri, takdir ve teşekkür belgesi hesaplaması oldu. Peki takdir ve teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? Takdir alma sınırı kaç puan? Kaç puanla teşekkür belgesi alınır? İşte takdir teşekkür belgesi hesaplaması.

Son sınavların yapıldığı şu günlerde öğrenciler, notlarını hesaplayarak takdir mi yoksa teşekkür belgesi mi alacaklarını araştırmaya başladı. Sınavlarda aldıkları not ortalamaları hemen hemen netleşen öğrenciler, bu puan ortalamalarına göre oluşan not ortalamasını hesapladı. Yıl sonu not ortalamasını hesaplayanlar bu puanla takdir veya teşekkür belgesi almayı istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmeliğe göre takdir ve teşekkür alma not sınırları şu şekilde;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrenciler arasından;

# puanı 70,00 ile 84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

# 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

# Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendiriliyor.

Bir dersin dönem puanı; Sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.

Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi içinse; iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne

olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

Yıl Sonu Başarı Puanı

Öğrencinin yılsonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının bu derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölümüyle elde edilen puandır.

Naklen gelen öğrencilerin yılsonu başarı puanı hesaplanırken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısı toplamı esas alınır.

Yılsonu başarı puanı hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir.

Puan değerleri ve derece karşılığı

# 85,00-100 Pekiyi

# 70,00-84,99 İyi

# 60,00-69,99 Orta

# 50,00-59,99 Geçer

# 0-49,99 Geçmez

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.