Tarım Bakanı Faruk Çelik'ten İşçilere Yüzde 12.5 Zam Müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, katıldığı toplu iş sözleşmesi imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan elik'in açıklamaları.

Yayınlanma:
Tarım Bakanı Faruk Çelik'ten İşçilere Yüzde 12.5 Zam Müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yaptı ve beklenen zam haberini paylaştı.

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Koop-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreni ile çok sayıda tarım işçisi için toplu sözleşme imzası atıldı.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle personel ücretlerine ortalama yüzde 12,5 zam yapıldığını belirtti.

Aylık Taban Fiyat Bin 960 TL Oldu

Tarım Bakanı Faruk Çelik açıklamasında, "Bugün itibarıyla bin 859 lira olan taban aylığı 2 bin 30 liraya, bin 718 lira olan taban aylığı ise bin 960 liraya çıkarılmış bulunuyor." sözlerini söyledi.

Çavuşoğlu'ndan Çiftçi Açıklama

Hükümet olarak özel sektör, esnaf ve vatandaşı desteklemek için her türlü gayreti gösterdiklerini anlatan Çavuşoğlu, “Varsa borçları taksitlendiriyoruz, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifiyle çiftçinin yanında olmaya çalışıyoruz. İndirimler yapıyoruz, yüzde 25 vergi indirimi, kira, KDV indirimlerine gidiyoruz. Şu anda da işverenlerin yükünü azaltmak için her yeni istihdamın vergi, stopaj gibi tüm masraflarını devlet karşılıyor. Bu aşağı yukarı 770 TL tutuyor kişi başına. Bizim hedefimiz 2 milyon yeni istihdam" dedi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, tarım haberlerinden, son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.