Taşeron İşçilerden 'Biraz Daha Beklemeleri Gerek' Diyen Müezzinoğlu'na Tepki: "Daha Ne Kadar Bekleyeceğiz"

Yıllardır kadro bekleyen taşeron işçiler, geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 'biraz daha bekleyecekler' açıklamasına tepki gösterdi. Yıllardır bekledikleri kadronun bir an önce verilmesini isteyen taşeron işçiler, çalışmaların tamamlanmasını istiyor.

Yayınlanma:
Taşeron İşçilerden 'Biraz Daha Beklemeleri Gerek' Diyen Müezzinoğlu'na Tepki: "Daha Ne Kadar Bekleyeceğiz"

Geçtiğimiz gün katıldığı bir programda taşerona kadro meselesi hakkında açıklama yapan Mehmet Müezzinoğlu'nun bu açıklamalarına taşeron işçilerden tepki geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda gündeme ilişin konuları değerlendirdi. Mehmet Müezzinoğlu'na katılımcılardan bir bayanın taşeron işçi meselesi ile ilgili sorduğu sorusuna, “Kamuda çalışanların kadroya geçmesi en çok sorulan soru. Bir süre daha sabredecekler. Biz şu anda verdiğimiz sözü tutmanın planlarını yapıyoruz. Ama önemli olan namusunuzla, emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bir işin olmasıdır. Şu an o hizmet alınıyor, o hizmetin karşılığında, alın terinizin karşılığı ödeniyor. Devlet güvencesi biraz daha sabır istiyor. İnşallah Türkiye sıkıntılı süreçleri biraz daha azaldığında o sözümüzü tutacak, sizleri de devletimizin veya milletimizin güvencesine devam edeceğiz” şeklinde cevap vermişti.

Taşeron İşçilerin Tepkisi

Sosyal medya ve forum siteleri üzerinden Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamasına tepki gösteren taşeron işçiler, geçtiğimiz yıl sözü verilen kadronun verilmesini istiyor. Kadroya geçmek için daha ne kadar beklemek zorunda olduklarını dile getiren taşeron işçiler, sorunun çözülmesini ve kendilerine vaad edilen kadronun verilmesi gerektiğini belirtti.

Taşeron İşçiler Özel Sözleşmeli Personel Değil Kadrolu Personel Olmak İstiyor

Yıllardır düşük maaş ve yetersiz sosyal haklar altında fazla mesai ile evlerine ekmek götürebilme derdine düşen taşeron işçiler, son dönemlerde kamuya özel sözleşmeli olarak değil, kadrolu olarak geçmek istiyor.

Bu konunun çözülmesi hakkında Bakan Müezzinoğlu'na çağrıda bulunan taşeron işçiler, artık daha fazla beklemek istemediklerini belirtti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.