Taşeron İşçilere Terör Operasyonu:110 Taşeron İşçi İşten Çıkarıldı | Son Dakika

Alınan son dakika bilgilerine göre taşeron işçilere yönelik başlatılan terör soruşturmasında Diyarbakır Kayapınar Belediyesinde çalışan 110 taşeron işçinin işine son verildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Taşeron İşçilere Terör Operasyonu:110 Taşeron İşçi İşten Çıkarıldı | Son Dakika

Son dakika haberi Diyarbakır'dan geldi.

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesine kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, örgüt mensubu olduğu belirlenen 110 çalışanın iş akdinin feshedildiğini söyledi. Kılıç, "Bizde 710 tane taşeron çalışanı var. Bunlardan iş akdini feshettiğimiz 110 kişi, 600 kişi devam ediyor. Evine ekmek götüren gerçekten de sadık bir şekilde çalışan, başkalarıyla hareket etmeyen kimseye dokunmayız, işimizde olmaz zaten" dedi.

Kayapınar Belediye Başkanının yürütülen soruşturmada tutuklanması ve görevden alınmasından sonra kayyum olarak atanan Kaymakam Mustafa Kılıç, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 2 ay önce göreve atandığını belirten Kılıç, önümüzdeki hafta yaklaşık 34 köye taziye evi yapmaya başlayacaklarını belirtti.

Uyuşturucu ile Mücadele

Okullarda uyuşturucuyla mücadele konusunda sıkı tedbirler aldıklarını belirten Kayapınar Kaymakamı Kılıç, "Okul aile birlikleri ile bir toplantı yaptık, şehirde uyuşturucu kullanma yaşı 12'lere kadar düşmüş durumda. Bu çocuklar bizim çocuklarımız onlar için tedbirlerimizi sıkı tutacağız bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bir tane çocuğumuz bile eğer bir uyuşturucu müptelası olursa bunun sorumluluğunu kendimde görüyorum ve ekibimizde görüyorum. Onun için tedbir almaya gayret ediyorum" dedi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç, Kayapınar belediyesinin borcu olmadığını, daha önce hizmet odaklı değil, harcamaların tamamının personele gittiğini de belirtti. Belediyedeki çalışmalarda usulsüzlük olup olmadığı yönünde müfettişlerin çalışmaların tamamlandığı ve raporu geldiğini belirten Kaymakam Kılıç, "Müfettiş raporu geldi onunla ilgili gerekli yasal işlemler başlatılacak. Yargı sürecine intikal edeceği için buradan açıklamak şık olmayabilir. Ama, gördüğümüz aksaklıklar şuydu. Hizmet alımı yapılmış ama çalışanlarının sorgulamasını yapıyoruz. Bir çoğu örgüt mensubu, tamamına yakını örgüt mensubu olarak gözüküyor. Yine belediyemiz içerisinde tespit ettiğimiz insanlar vardı, zabıta da problem vardı diğer birimlerde problem vardı. Teşhis ettiklerimizin çözümünü sağlıyoruz. Diyarbakır kamuoyunu fazla meşgul eden işlerden bir tanesi bizim personel alınması ilgili bir takım konuşulanlar var. Bu vakte kadar terör örgütü ile illiyetti ve istihkakı olduğunu tespit ettiğimiz kişilerin işine son verdik. Biz de 710 tane taşeron çalışan vardı iş akdini fes ettiğimiz tamam 110 kişi hepsi, 600 kişi devam ediyor hiçbirine dokunmadık niye? evine ekmek götüren gerçekten de sadık bir şekilde çalışan başkalarıyla hareket etmeyen kimseye dokunmayız, işimizde olmaz zaten. Biz kimsenin rızkını kesmek derdinde değiliz" diye konuştu.

Taşerona kadro gelişmelerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Diyarbakır

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.