Taşerona kadro konusunda gelen çelişkili açıklamalara tepki ve değerlendirme

Taşerona kadro konusunda son dönemde art arda açıklamalar geliyor. Ancak bu açıklamaların çelişkili olması akıllarda büyük soru işaretleri bırakıyor. İşte yapılan açıklamalar ve bu açıklamaların değerlendirmesi.

Yayınlanma:
Taşerona kadro konusunda gelen çelişkili açıklamalara tepki ve değerlendirme

Kadro bekleyen taşeron işçiler, gelen son açıklamalar ile bu umutlarını iyice kaybetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve diğer siyasilerin son günlerde yaptığı taşerona kadro açıklamaları çalışmalar konusunda hem net bir durumu ortaya koymamakta, hem de çalışmaların geldiği son durumu ortyaa koymamaktadır.

Maliye Bakanı Ağbal 21 Mart'a Kadar Mecliste Olur Demişti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, referandum öncesi yaptığı taşerona kadro açıklamasında kadro yasasının 21 Mart tarihine kadar Meclise geleceğini ve durumun referandumun hemen sonrasında çözüme kavuşturulacağını söylemişti.

Müezzinoğlu 4-5 Bakan Üzerinde Çalışıyor Dedi

Taşeron çalışanların durumuyla ilgili yol haritasının şekillendireceklerini geçtiğimiz ay açıklayan Bakan Müezzinoğlu, Başbakan Yardımcısı başkanlığında 4-5 bakan tarafından hazırlanan yol haritasını hükümete getireceklerini söylemişti.

Müezzinoğlu, Yasanın Neden Geciktiğini Açıklamıştı

Bakan Müezzinoğlu, geçtiğimiz ay bir canlı yayında yaptığı açıklamasında taşerona kadro meselesinin gecikmesi ile ilgili, “2015’in başında bu sözü verirken ki Türkiye’nin durumu; 2016’nın başında Rusya ile başlayan uçak krizi, darbe girişimi ve art arda gelen terör olayları. Bütün bunlar bizim büyümemizi, ekonomimizi, özel sektörümüzü etkiledi. Bu nedenle 1 – 1.5 yıl önce sözümüzü verdiğimiz bu meselesinin yarın planlamasını yaparak o sözümüzü yerine getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Recep Akdağ Bakanlar Kurulunda Gündeme Getireceğim Demişti

1 Mayıs günü konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, taşeron işçilere seslenerek, “Sizler elinizin emeğiyle, alnınız teriyle, çoluk çocuğunuzun ailenizin helal nafakasını kazanırken, bu ülkenin ne zaman ihtiyacı oldusa her zaman doğrunun yanında durdunuz. Her zaman dimdik bir şekilde hakkın adaletin yanında durdunuz. Burada sizlerin ortaya koyduğu bütün pankartları gördüm. Taşerona kadro diyorsunuz. Mesajlarınız alınmıştır. Erzurum’dan aldığım mesajı Bakanlar Kurulu’na, Başbakanımıza götüreceğim” demişti.

Referandum Sonrası Müezzinoğlu'ndan Açıklama

Müezzinoğlu referandumun hemen ardından, “Çalışmaları olgunlaştırdıktan sonra hükümete göndereceğiz. Önümüzdeki ayların konusu. Haftaya pazartesi Bakanlar Kurulu yapıldığında çözüm takvimi belirlendikten sonra biz de o takvime göre çalışmaları şekillendireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım referandum öncesi taşerona kadro konusunda yaptığı açıklamasında, “Mesele bildiğimiz bir mesele, üzerinde çalışıyoruz. 800 bine yakın çeşitli kurumlarda taşeron çalışan var. Bunların çalışma şartları kadrolu memurlardan daha kötü, ücretleri daha düşük. Zor bir konudur. Bu konunun önemini biliyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Burada iyileştirmeler, makul, adil bir sonuç inşallah olacak.” ifadelerine yer verdi.

5haber Değerlendirmesi

Art arda gelen açıklamalar çelişkili bir durumu ortaya koyuyor. Yapılan açıklamalar bir iyi bir kötü şeklinde devam ederken henüz bir yol haritasının çizilmemiş olması konu üzerinde yeterince ciddiyetin sağlanmadığı ve ve taşeron işçilerin oyalandığı sonucunu ortaya koyuyor. Çalışmalar bir an önce yapılmalı, hak olan ve 1.5 yıl önce sözü verilen kadronun artık gelmesi gerekmektedir.

Çalışmaların bu raddeden sonra daha da gecikeceği aşikardır. Ancak hükumet yetkililerinin taşerona kadro konusunda şeffaf olması ve süreç ile takvimi kamuoyuna açıklaması gerekmektedir.

Öte yandan bir siyasilerin adeta bir birinden habersiz şekilde taşerona kadro konusunda yaptığı bu açıklamalarda konu üzerinde sağlanan ciddiyeti gösteriyor.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşeron işçi haberlerinden, gündem haberlerinden, taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.