Taşerona kadro meselesi EKK'da görüşülecek mi? EKK'dan taşerona kadro açıklaması gelir mi?

Önümüzdeki günlerde toplanacak olan Ekonomi Koordinasyon Kurulunda taşerona kadro görüşülecek mi? EKK'da alınacak taşeron kararı süreci nasıl etkileyecek? Taşerona kadroda son durum nedir? İşte taşerona kadroda son durum ve EKK'da çıkacak olası bir taşeron kadarının sürece etkisi.

Yayınlanma:
Taşerona kadro meselesi EKK'da görüşülecek mi? EKK'dan taşerona kadro açıklaması gelir mi?

Kıdem tazminatı fonu başta olmak üzere birçok konunun görüşüleceği Ekonomi Koordinasyon Kurulu önümüzdeki günlerde toplanacak. EKK'nın yaklaşması ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri de EKK'da taşerona kadro meselesi gündeme gelecek mi sorusu oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklaması ile bu hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulunun toplanacağı belirtildi. Bakan Müezzinoğlu, toplanacak olan EKK'da gündeme dair birçok sorunun çözüleceğini açıklarken kıdem tazminatı fonunun son şeklinin EKK'da ele alınacağı belirtildi.

EKK'da Taşerona Kadro Görüşülsün

Önümüzdeki günlerde toplanacak olan Ekonomi Koordinasyon Kurulunda gündemin önemli sıkıntılarının masaya yatırılması beklenirken, 720 binden fazla taşeron işçi de taşerona kadro meselesinin artık çözüme kavuşturulmasını bekliyor. EKK'da gündeme gelmesi, taşerona kadro konusunda somut adımların atıldığı ve kadronun hayal olmadığı anlamına gelecektir.

Taşeron İşçiler 'Bekleyin, Sabredin' Gibi Sözlerden Bıktı

Siyasilerden art arda gelen taşeron açıklamaları artık tekrara düştü ve her seferinde beklenilmesi, sabredilmesi istendi. Taşeron işçiler, zaten 1.5 yıldan bu yana sabrediyor. Ancak bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Çalışma Bakanının Son Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı son taşeron açıklamasında konunun 4-5 bakan tarafından ele alındığını ve kısa süre içinde meclsi gündemine getirileceğini belirtti.

EKK'ya Katılanlar

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarına, Reformların ve Yatırımların Koordinasyonu ve İzlenmesinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Ekonomi Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı, Kalkınma Bakanı, Maliye Bakanı

Taşerona Kadro Konusunu Yürüten İki Bakanlık Aynı Masada

Devam eden taşerona kadro konusu üzerine çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Ekonomi Bakanı EKK'da aynı masada sorunları konuşacak. Çözülmesi artık ihtiyaç değil zorunluluk haline gelmiş olan Taşerona Kadro ile Kıdem Tazminatı meselesinin iş birliği içinde hallolması gerekiyor.

EKK'da Atılacak Adımlar Süreci Hızlandıracaktır

EKK'da alınacak olası bir taşeron kararı, devam eden bu süreci hızlandıracaktır.

Siz de bu haberi sosyal medyadan paylaşarak sesimizin yetkililere duyurulmasını sağlayabilirsiniz.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.