Taşerona Kadro Meselesi Ne Zaman Sonuçlanacak? Taşerona Kadro Referandumdan Sonra Verilecek Mi?

Binlerce taşeron işçinin beklediği kadro ne zaman verilecek? Taşeron işçiler kadro meselesinin artık çözülmesini ve hak ettikleri kadroyu istiyor. İşte taşerona kadro meselesinde yaşanan son dakika gelişmeleri ve yapılan açıklamalar ile bu konuda 5haber.com'un yorumu.

Yayınlanma:
Taşerona Kadro Meselesi Ne Zaman Sonuçlanacak? Taşerona Kadro Referandumdan Sonra Verilecek Mi?

720 binden fazla taşeron işçinin ve ailelerinin sabırsız şekilde kadro bekleyişi devam ediyor.

Son günlerde yapılan açıklamalar ile sürekli olarak gündemde tutulan taşerona kadro meselesinde sona yaklaşıldığı belirtilirken taşeron işçiler artık bu meselenin çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada taşerona kadro meselesinin yılın ikinci yarısında ele alınacak olan kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirileceği belirtilmişti. Bakan Müezzinoğlu, referandumun ardından kamu çalışma reformunun yapılacağı belirtilirken, yarı zamanlı işçiler, taşeron işçiler, kadrolu personeller ve sözleşmeli personelleri kapsayacak olan kamu çalışma reformunun yapılmasının önemli olduğunu açıkladı. Bu açıklama ile taşerona kadro meselesinin 2017 yılının ikinci yarısında Genel Kurula geleceği anlaşılıyor. Taşeron işçiler ise seçim kampanyasında ilan edilen kadronun artık verilmesini belirtti.

Kültür Bakanı Yardımcısından Referandum Tarihi Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında, “İnşallah benim kişisel kanaatim bu parlamentodan geçecek, milletin önüne gelecek. Yani sizin önüne gelecek. Sizin oy vermenizle inşallah Türkiye’de nisan başında; ya 2 Nisan, ya da 9 Nisan’da referandum sandığı sizin önüne gelecek. Orada da hiç şüpheniz olmasın, söylersiniz sonra. Aksi olursa yüzde 55- 60 bandında bir çoğunlukla inşallah Türkiye’de Başkanlık Sistemi gelecek” ifadeleri ile referandum tarihini açıkladı.

Taşeron Meselesi Referandumdan Sonra Değerlendirilecek

Bakan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamasında kamu çalışma reformunun referandumdan sonra görüşüleceği belirtildi. Kamu çalışma reformu kapsamında da taşeron meselesinin nihayete kavuşturulması bekleniyor.

Taşeron işçi haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.