Taşerona Kadro Meselesi Referandumdan Sonraya Kaldı (Son Dakika Açıklaması)

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan son dakika açıklamasında taşeron işçilere kadro verilmesini ön gören çalışmanın referandumdan sonra, kamu çalışma reformu kapsamına alınarak çözüleceğini belirtti.

Yayınlanma:
Taşerona Kadro Meselesi Referandumdan Sonraya Kaldı (Son Dakika Açıklaması)

Kadro bekleyen 720 bin taşeron işçiyi ve ailelerini br nebze olsun sevindirecek bir haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. CNN'te yer alan habere göre Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilere kadro verilmesinin gündeminde olduklarını ancak bu durumun kamu çalışma reformu ile sağlanabileceğini açıkladı.

Kamu Çalışma Reformu Ne Zaman Yapılacak?

Son günlerde sürekli olarak gündemde olan ve her gün gelen açıklamalar ile sıcaklığını koruyan taşerona kadro meselesinin artık çözülmesini isteyen taşeron işçiler, bu konuda gelecek 'TAŞERONA KADRO VERİLDİ' açıklamasının yapılmasını istiyor. Bu konuda ise yapılan son açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezznoğlu, bir açıklama yaptı. Bakan Müezzinoğlu yaptığı açıklamada kamu çalışma reformu düzenleyeceklerini belirtti. Yarı zamanlı işçiler, taşeron işçiler, kadrolu personeller ve sözleşmeli personelleri kapsayacak olan kamu çalışma reformunun yapılması çok önemlidir.

Reform kapsamına alınacak olan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ise değerlendirilecek en önemli konulardan biridir. Bu kapsamda ise Bakan Müezzinoğlu, anayasa değişikliği için gerçekleşmesi beklenen referandumun ardından reformun yapılmasının planlandığı ve taşeron meselesinin çözüleceğini belirtti.

Her fırsatta taşeron işçilerin biraz daha beklemesi gerektiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu'nun bu açıklaması da, acaba bir referandum kozu olarak mı kullanılacak şüphesi uyandırdı.

Taşeron işçi haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.