Taşerona kadro TBMM'de yine gündeme geldi-31 Mayıs taşerona kadro açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Niğde Milletvekili Fethi Gürer'in taşerona kadro konusunda verdiği soru önergesini yanıtladı. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun son dakika taşeron açıklaması.

Yayınlanma:
Taşerona kadro TBMM'de yine gündeme geldi-31 Mayıs taşerona kadro açıklaması

Taşerona kadro meselesi TBMM'de yine gündeme geldi ancak yine umut vaat edici bir açıklama yapılmadı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması üzerine bir soru önergesi vererek, “ Sayın Bakana teşekkür ediyoruz ancak taşeron işçiler, mevsimlik işçiler, geçici işçilerle ilgili aylardır konuşulan hiçbir konunun hâlâ gerçekleşmediği ortada. Bunun yanında, 28 şeker fabrikasında malzemeli yemek hizmet alımı başlatılarak 700'e yakın işçi de sokağa atılmak üzere. Yani, bir yerde sorun çözülmediği gibi, kadro verilmediği durumda, bir de işçiler dışarı atılmakta. Keza mevsimlik ve geçici çalışan işçilerden işsizlik ödeneği kesiliyor ama bunlar işten ayrıldıkları dönemde İşsizlik Fonu'ndan yararlanamıyorlar, böyle de bir garabet var.” sorusunu Bakan Müğezzinoğlu'nun yanıtlamasını istedi.

Bakan Müezzinoğlu'ndan Cevap Geldi

Fethi Gürer'in bu soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; “Sayın Gürer, tabii, gerek hizmet alımıyla, "taşeron" dediğimiz gruplarla ilgili çalışmalarımızı henüz tamamlamadık. Daha doğrusu, referandum sonucunda, halk oylaması sonucunda başlayacağımız çalışmalara henüz daha başlamadık. İnşallah, önümüzdeki günlerde bu yönde çalışmalar başlar ve Referandum ortamında bu tür konuların gündeme gelmesini doğru bulmuyoruz ve referandumdan sonra gündemimize alır -Hükûmet olarak bu konuda Sayın Başkanımızın da açıklamaları kamuoyunda var- önümüzdeki günlerde inşallah çalışmaları başlatırız.” şeklinde cevap verdi.

5haber Değerlendirmesi: Taşeron işçiler bu ve bunun gibi açıklamalardan bıktı. Artık açıklamanın yerini icraat almalı ve verilen sözler tutulmalıdır. Bakan Müezzinoğlu'nun bu açıklaması Çalışmalar üzerine yeterli ciddiyetin sağlanmadığını gösterir.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba ekleyebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.