Taşerona Kadroda Son Dakika Gelişmeleri (Taşeron İşçilerin Kamuya Alınmasında Son Durum)

Taşeron işçilerin büyük bir merakla beklediği kadro müjdesi henüz gelmedi. Peki taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Taşeron işçi meselesi ne zaman çözüme kavuşturulacak? Taşeron işçiler referandumdan sonra kamuya alınacak mı? İşte taşeron işçi meselesei hakkında yapılan son dakika açıklamaları ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
Taşerona Kadroda Son Dakika Gelişmeleri (Taşeron İşçilerin Kamuya Alınmasında Son Durum)

Taşeron meselesinin çözülmesini bekleyen 720 bin taşeron işçi, şimdi de referandumu beklemeye başladı. Peki referandum sonrasında taşeron işçiler kadroya alınacak mı? Taşerona kadro konusunda yapılan son dakika açıklamaları neler? İşte Bakanlardan gelen son açıklamalar.

Geçtiğimiz günlerde bir ziyareti sırasında kendisine PTT'de çalışan taşeron işçilerin kamuya alınması konusunda bir soru sorulması üzerinde Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Hükumet olarak bu çalışmaları son aşamaya getirdik. Maliye Bakanlığımız nihai ayrıntıları çalışıyor. Bu ayrıntılar bittikten sonra bunu açıklayıp gereğini yapacağız” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama sonrasında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir açıklama yaptı.

Bakan Müezzinoğlu taşeron işçi konusunda yaptığı bu açıklamasında konunun bir bütün olarak ele alınacağı ve bunun için kamu çalışma reformunun gerekli olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, "Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." açıklamalarında bulundu.

Müezzinoğlu Daha önce Tarih Vermişti

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kamuya alınması konusunun kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirileceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:“Bu reformu yapmadığımız sürece ülkenin dinamiklerini güçlü hale getiremeyiz. Bununla ilgili benim dönemimde 2 ayrı çalıştay yaptık. Kamu çalışanı reformunda henüz bir mutfak çalışmasındayız. Bunu yaparsak, taşeron bunun içinde çözülecek. Yarı zamanlı çalışanlar, sözleşmeliler, 4A, 4B, 4C gibi birçok personel var. Yamalı bohça gibi. Kıdem tazminatı gibi çok paydaşlı bir konu bu. Taşerondaki arkadaşlara ‘biraz daha sabır’ diyoruz”

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, taşeron haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haberçcom   | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.