TBMM'de Sayım Tamamlandı: Anayasa Maddelerinin Görüşülmesine Başlanıyor (Oy Sonuçları)

Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM'de şu sıralar Milletvekili oy kullanma işlemlerini tamamladı ve oylar sayıldı. İşte oylama sonuçları.

Yayınlanma:
TBMM'de Sayım Tamamlandı: Anayasa Maddelerinin Görüşülmesine Başlanıyor (Oy Sonuçları)

Son dönemde sürekli olarak gündemde konuşulan Anayasa değişikliği teklifi mecliste oylanma tamamlandı ve sandıklar kapandı. oylama sonucuna göre teklifin maddelerinin mecliste görüşülmesi kararı alındı.

Komisyon tarafından hazırlanan ve büyük tartışmalara neden olan anayasa değişikliği teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisinde bugün akşam saatlerinden itibaren görüşülmeye başlandı. Görüşmelerin başlaması ile birlikte mecliste de tartışmalar zaman zaman çıkarken oylamanın yapıldığı şu sıralarda mecliste tansiyon normal seviyelerde seyrediyor.

Oylama Sonuçları

Geçerli Oy Sayısı: 480

Kabul Oy Sayısı: 338

Ret Oy Sayısı: 134

Çekimser Oy Sayısı: 2

Boş Oy Sayısı: 5

Geçersiz Oy Sayısı: 1

Elitaş'tan Açıklama

TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmeye başlanacak olan anayasa değişiklik teklifine ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'den 20'ye yakın milletvekilinin 'Evet' diyeceğini tahmin ediyorum dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un anayasa değişiklik teklifine yönelik sözlerine Sen kimsin küstah adam diyerek tepki gösterdi.

Deniz Baykal'dan Açıklama

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, anayasa değişikliği teklifinin görüşülmeye başlandığı TBMM Genel Kurulu'nda kendi grubu adına konuşmak üzere söz aldı. Baykal, anayasa değişikliğinin görüşüldüğünü hatırlatarak, bunun tarihi bir toplantı olduğunu vurguladı. Baykal, "Buraya kimseyi suçlamak yada karalamak için gelmedim. Günlük siyaset yapmak için gelmedim, Türkiye'ye sahip çıkmak için buraya geldim. Evet buna ihtiyaç var. Bu sana mı düşer derseniz hepimize düşer, evet bana da düşer. Buraya seçilerek gelmiş siz milletvekilleri gibi bende bütün siyasi ömrümü bu kutsal çatı altında geçirmiş biri olarak milletime karşı bu noktada konuşmak zorunda olduğumu düşünüyorum. Ayrıca TBMM’nin istiklal madalyası ile onurlandırılmış bir gazinin oğlu olarak babamın helalliğini kazanabilmek için burada konuşmak zorunda olduğumu düşünüyorum. Bir daha böyle şans hiçbirimiz için olmayacaktır" diye konuştu.

Teklifin Kabul Edilmesi İçin Kaç Oy Lazım?

Anayasa değişikliği teklifinin TBMM'de kabul edilmesi için 330 oy milletvekilinin oyu gerekiyor. Bu sayı referanduma götürüyor. Referanduma gitmeden sadece TBMM'de (Yasama) gerekli oy sayısı 367. Başkanlık veya anayasa değişikliği için 330 - 366 oy çıkarsa referanduma gidiliyor.

5haber.com  | Ankara

DHa

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.