TEOG 27 Nisan saat kaçta başlayacak, oturumlar kaç saat sürecek?

TEOG sınav maratonu 27 Nisan tarihinde yapılacak olan sınavlarla sona eriyor. Peki 27 Nisan günü yapılacak olan TEOG sınavı saat kaçta başlayacak? TEOG 27 Nisan'da hangi oturumlar yapılacak? TEOG kaçta başlayacak kaçta bitecek? İşte TEOG sınavı ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
TEOG 27 Nisan saat kaçta başlayacak, oturumlar kaç saat sürecek?

1 Milyondan fazla ortaokul öğrencisinin katılımı ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında düzenlenecek olan TEOG sınavı maratonunun sonuna 26 Nisan ve 27 Nisan günü yapılacak olan sınavlarla sona gelinecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan TEOG sınavları, ülke genelinde belirlenen sınav merkezlerinde yapılacaktır. TEOG sınavlarının sona ermesi ile birlikte sınav sonuçları açıklanacak ve bu sınav sonuçlarına göre tercih işlemleri başlayacak. Milyonlarca ortaokul öğrencisinin lise eğitimine nerede devam edeceğini belirleyecek olan tercih işlemleri sonrasında öğrenciler, tercih ettiği liselerde öğrenimine devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada sınav yurt içinde vu yurt dışında belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. Yurt içinde 970, yurt dışında da 15 sınav merkezinde yapılacak ve milyonlarca öğrenci sınava girecek.

26 Nisan günü başlayacak olan TEOG ikinci dönem sınavları 2 gün boyunca devam edecek. 26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günü yapılacak olan TEOG sınavının bilgisi, sınav saati şu şekilde:

26 Nisan Çarşamba

09:00 - Türkçe - 20 - 40 dakika

10:10 - Matematik - 20 - 40 dakika

11:20 - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi -20 - 40 dakika

27 Nisan Perşembe

09:00- Fen Bilimleri- 20- 40 dakika

10:10- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük- 20- 40 dakika

11:20- Yabancı Dil- 20- 40 dakika

Nefes Terapisi ile Rahat Bir Sınav Geçirin

Öncelikle oturma pozisyonunda olmayı tercih ediyoruz. Sınav öncesi yere bağdaş kurarak, sırtınıza bir yerden destek alarak oturun. Uygulama sırasında zihninizde oluşturduğunuz olumsuz düşünceleri bir kenara atın ve hayalinizi düşünün.

Son adımda kendinizi en gevşemiş hissettiğiniz an burnunuzdan derin bir nefes alın. Nefesinizi tutarak içinizden 4’e kadar sayın ve nefesinizi yavaşça ağzınızdan verin. Bunu en az 10 kez ya da kendinizi rahatlamış hissedinceye kadar yapın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.