TEOG İlk Oturum Sınavları Tamamlandı (Sınavınız Nasıl Geçti , Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Bir milyondan fazla öğrencinin katılımı ile gerçekleşen TEOG ilk oturum sınavı tamamlandı. Sınavdan çıkan adaylar sınavda karşılarına çıkan soru ve cevapları araştırmaya başladı.

Yayınlanma:
TEOG İlk Oturum Sınavları Tamamlandı (Sınavınız Nasıl Geçti , Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş Kapsamında bugün 1 milyondan fazla ortaokul 8' inci sınıf öğrencisi ilk aşama oturumu sınavına girdi.

Sınava Giren ortaokul 8' inci sınıf öğrencileri, sınavın tamamlanmasının ardından sınavda karşılarına çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Bugün gerçekleşen TEOG birinci oturum sınavlarında ter döken 1 milyon 190 bin 826 öğrenciye, girdikleri sınavlarda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular yönlendirildi.

İlk sınav olan Türkçe testi saat 9.00' da başlarken, bu testin sona ermesinden hemen sonra adaylar Matematik testine girdi. Son olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testine de giren öğrenciler, TEOG ilk aşama sınavlarını tamamlamış oldu. İlk oturumun tamamlanmasının ardından ise 1 milyondan fazla 8' inci sınıf öğrencisi sınavda çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

İyi bir lisede eğitim hayatını sürdürmek için sınava giren ortaokul 8' inci sınıf öğrencileri, TEOG birinci oturum sınavlarına Türkiye genelinde 970 merkez, 16 bin 235 okul, 93 bin 342 salon, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkez, 21 okul ve 72 salonda sınav heyecanı yaşadı.

20' şer sorudan oluşan Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testlerini tamamlayan öğrenciler için ilk oturum heyecanı ve stresi sona ermiş bulundu.

Sınavdan çıkan bazı adaylar, girdikleri ilk oturum sınavında Türkçe'nin anlama dayalı ve zor olduğunu, matematiğin bilgiye ve pratiğe dayalı olduğunu, Din Kültürü testinin ise yine bilgiye ve anlama dayalı olduğunu söyledi.

Sizde sınavda sorulan soruları aşağıda bulunan yorum bölümünden diğer adaylarla paylaşabilir, aklınıza takılan soruları ve sınav hakkındaki görüşlerini paylaşabilirsiniz.

5haber.com ailesi olarak sınava giren bütün adaylara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.