TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Mazeret sınavları ne zaman?

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sınav sonuçları açıklama tarihi belli mi? TEOG mazeret sınavları ne zaman yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan TEOG sınavı takvimi.

Yayınlanma:
TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Mazeret sınavları ne zaman?

1 Milyondan fazla öğrencinin katılımı ile Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş kapsamında düzenlenen TEOG sınavları 26-27 Nisan tarihlerinde sona eriyor. TEOG sınavlarının sonuna gelinmesi ile bilikte milyonlarca öğrenci, lise eğitimine devam edeceği okulun hayalini kurmaya başladı. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sınavlarına giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları ne zaman yapılacak? İşte TEOG süreci.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında yapılan TEOG sınavları ile ortaokul son sınıf öğrencileri, iyi bir lisede eğitimine devam etmek için ter döküyor, bu sınavlarda aldıkları puanlara göre okul tercihi yapıyorlar. 26-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen TEOG sınavlarına katılan milyonlarca öğrencinin yanı sıra sınava girmeyen öğrenciler de azımsanmayacak derecede. Milli Eğitim Bakanlığı ise, geçerli bir mazereti olan öğrencilere, sınav takviminde belirlenen tarihlerde mazeret sınavları uygulamaktadır. 2016-2017 2. dönem TEOG sınavları mazeret sınavları da 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır.

MEB Mazeret sınavları ile ilgili kılavuzda şu ifadelere yer veriyor: "Ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin durumları, “Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 23’üncü maddesinde belirtilen hükümler çerçevesinde değerlendirilerek okul müdürlüğünce karara bağlanacak ve aynı gün il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecektir. Ayrıca mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri, okul müdürlüklerince e-Okul Sistemi’ne sınavlar tamamlandıktan sonra 5 (beş) iş günü içerisinde işlenecektir. Mazereti okul müdürlüğünce uygun görülen öğrenciler için Bakanlıkça belirlenen tarih ve merkezlerde mazeret sınavı yapılacaktır."

Mazereti olmadan sınava girmeyen öğrenciler sınavdan 0 almış olarak ayılacak.

Sınav Sonuçları Ne Zaman?

26-27 Nisan ve 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılan TEOG sınav sonuçları Haziran ayı içinde açıklanacaktır. Sınav sonucu açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.