TEOG Sonuçları Açıklandı Mı? TEOG Sonucuna Nereden Bakabilirim?

1 milyondan fazla öğrencinin beklediği TEOG ilk oturum sonuçları açıklandı mı? TEOG sonuçlarına nereden bakabilirim? MEB duyurusu yayımlandı mı? TEOG mazeret sınavları ne zaman? İşte cevaplar ve ayrıntılar.

Yayınlanma:
TEOG Sonuçları Açıklandı Mı? TEOG Sonucuna Nereden Bakabilirim?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında binlerce öğrencinin girdiği TEOG ilk oturum sınavları geçtiğimiz haftalarda gerçekleşmişti. Sınavın tamamlanmasının ardından yüz binlerce öğrenci, sınav sonuçlarını beklemeye başladı. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sınav sonuçlarına nereden ulaşabilirim?

Lise eğitimini daha iyi bir okulda yapmak ve eğitimine daha iyi devam etmek adına yüz binlerce ortaokul son sınıf öğrencisinin katılımı ile gerçekleşen TEOG sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Son günlerce çeşitli haber sitelerinde yer alan ve TEOG sonucunun bu hafta açıklanacağının belirtildiği haberlere Milli Eğitim Bakanlığından yalanlama geldi. TEOG sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili net bir tarih olmamakla birlikte sonuçların kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor

TEOG Sonucuna Nereden Bakabilirim?

MEB tarafından açıklanan verilere göre bir milyondan fazla öğrencinin katılımı ile gerçekleşen TEOG sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. TEOG sınav sonucunu öğrenmek isteyen öğrenciler, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve okul numaraları ile giriş yaparak sistemde bulunan panellerine girebilir, sınav sonucuna burada bulunan TEOG sekmesinden ulaşabilirler.

TEOG Mazeret Sınavı Ne Zaman?

MEB tarafından gerçekleştirilen TEOG ilk oturum sınavlarına, geçerli bir mazereti olmak şartı ile katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları 17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

TEOG sınav sonucunuzu öğrenmek için TIKLAYIN (Sonuçlar Açıklandığı Anda Link Aktif Olacaktır.)

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.