TEOG Stresi ile Başa Çıkmanın Kolay ve Ücretsiz Yolu

TEOG sınavlarına hazırlanna birçok öğrenci düzenlenen işaret dili kurları ile sınav stresini üzerilerinden attı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
TEOG Stresi ile Başa Çıkmanın Kolay ve Ücretsiz Yolu

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına hazırlık yapmakta olan öğrenciler, yoğun ders ve kurs programları ile birlikte meydana gelen sınav streslerini işaret dili kursu ile attı.

Avcılar Belediyesi Kent Enstitüsü Denizköşkler Gençlik Merkezi ile Firuzköy Gençlik Merkezi'nde ücretsiz sınava hazırlık eğitimi verilen öğrencilerin yoğun programdan uzaklaşmaları ve stresten kurtulmaları için farklı yöntem denendi. Görevliler 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine önerilen 5 kurstan birini işaretlemelerini istedi. Öğrencilerin büyük bölümü, ilgi duydukları, işitme ve konuşma engellilerle iletişim kurabilecekleri 'Türk İşaret Dili Kursu'nu tercih etti. Bunun üzerine sınav stresini yaşayan öğrenciler, sessiz dünyayı daha iyi anlayacak, engelli bireylerle daha kolay iletişim kurmalarına yardımcı olacak kursa katılmaya katıldı.

İlk derste eğitmenin işaretlerle öğrettiği alfabeyi eğlenerek öğrenen öğrenciler, stresten kurtulmaları aynı zamanda farklı bir beceri öğrendikleri için memnun olduklarını söyledi. Bir öğrenci, işaret dilini işitme sorunu ile karşılaşan dede ve büyük annesine öğreterek onlarla daha iyi anlaşabileceği için mutlu olduğunu söyledi.

Eğitim haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.