Teröristler 4 Tonluk Bomba Yüklü Minibüsü Kurtaramayınca İnfilak Ettirdi

Muş'ta teröristlerin 4 ton patlayıcı yüklü minibüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole yuvarlanarak çamura saplandı. Minibüsü saplandığı yerden çıkaramayan teröristler aracı infilak ettirdi.

Yayınlanma:
Teröristler 4 Tonluk Bomba Yüklü Minibüsü Kurtaramayınca İnfilak Ettirdi

Muş'ta PKK'lı teröristlerin eylem için hazırladıkları bomba yüklü bir araç, çamura saplanınca, teröristler aracı infilak ettirdi. Muş'un Bulanık İlçesine bağlı Rüstemgedik Beldesi ile Gündüzü Köyü arasında meydana gelen patlama sonrasında olay yerine güvenlik ekipleri gönderildi.

Muş'ta meydana gelen olay, bugün saat 8.30 sularında oldu. Sabah saatlerinde Rüstemgedik Beldesi ile Gündüzü Köyü arasında bulunan bir yolda seyreden minibüs çamura saplandı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole yuvarlanarak çamura saplanan minibüs, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan tüm çabalara rağmen saplandığı yerden çıkarılamadı.

Minibüsün araçtan çıkmayacağını anlayan PKK terör örgütü üyesi teröristler, içerisinde yaklaşık olarak 4 tonluk bir patlayıcının bulunduğu aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

PKK'lı teröristlerin bomba yüklü minibüsü infilak ettirmesi sonucu büyük bir gürültü ile patlayan aracın saplı olduğu çamurluk alanda büyük bir çukur meydana geldi. Civar köylerden de duyulan şiddetli patlama sonucu herhangi bir can kaybı yaşanmazken, patlama esinin duyulmasının hemen ardından bölgeye çok sayıda güvenlik ekibi yönlendirildi. Bölgeye gelen güvenlik ekipleri, yolu trafiğe kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler, incelemenin tamamlanmasının ardından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Olay yerinde titiz bir çalışma yürütülüyor. Teröristlerin kimi ya da kimileri hedef aldığı bilinmiyor. Ancak, minibüsün kayarak çamura saplanması belki de büyük bir faciayı önledi" sözlerine yer verildi.

5haber.com  | Muş

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.