TMO'nun fındık alım hamlesi fındık piyasası hareketlendi-Fiyat yükseliyor

Son dönemlerde sürekli olarak düşüşte olan fındık fiyatları, Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alım kararı sonrası yeniden hareketlendi. İşte detaylar..

Yayınlanma:
TMO'nun fındık alım hamlesi fındık piyasası hareketlendi-Fiyat yükseliyor

Düşük fındık fiyatları nedeniyle mağdur olan üreticilerin imdadına Toprak Mahsulleri Ofisi yetişti. Piyasada fındık fiyatlarının giderek düşmesi ile mağdur olan üreticilerin imdadına yetişen Toprak Mahsulleri Ofisi, açıkladığı 10.5 liralık fındık fiyat alımı ile geçtiğimiz günlerde fındık alımlarına başladı.

Üreticilerin daha yüksek bir fiyattan alınmasını istediği fındıkların alımı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından başladı. Fındık piyasasının biraz üstünde fındık fiyatı belirleyen Toprak Mahsullerinin bu fiyatı üzerine fındık piyasası da hareketlendi.

TMO'nun fındık alım kararını açıklamasından hemen önce 8.5 lira seviyesine kadar düşen fındık fiyatı, TMO'nun 10.5 liralık fiyatı açıklamasının ardından yükselişe geçti ve piyasada fındık fiyatı, TMO'nn alım fiyatına eşitlendi.

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Arslan Soydan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) piyasaya girerek alım yapmasından memnun olduklarını söyledi. TMO'nun serbest piyasada alternatif haline geldiğine işaret eden Soydan, Ofisin fındık alımıyla birlikte sektörde tekelleşme sorununun da önüne geçileceğine inandıklarını belirtti.

TMO'nun Müdahalesi Piyasaları Hareketlendirdi

Üreticinin pazar ile TMO'yu yakından takip etmeye başladığını aktaran Soydan, "TMO'nun piyasaya girmesi önemli. Rekabetin olmadığı bir serbest piyasaya karşı müdahale olmuştur. Bu, bizim taleplerimiz arasındaydı. Şu anda alımların başlamasıyla üretimiz hem serbest piyasayı takip ediyor hem de TMO alımlarını. Ofis sektörde önemli bir alternatif oldu. TMO halen oluşturulan merkezlerde cüzi miktarda da olsa alımları sürdürüyor." diye konuştu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.