Tokat'ta Açığa Alınan 36 Öğretmen Görevine İade Edildi

Tokat'ta devam eden FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan, ancak yapılan incelemelerin sonucunda masum oldukları anlaşılan 36 öğretmen görevine iade edildi.

Yayınlanma:
Tokat'ta Açığa Alınan 36 Öğretmen Görevine İade Edildi

Tokat'ta 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alınan 36 öğretmen, yapılan incelemenin ardından görevlerine iade edildi.

Tokat'ta 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında başlatılan, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 112 öğretmen hakkında tutuklama kararı alınırken, çok sayıda öğretmen ise açığa alındı. Devam eden soruşturma kapsamında yapılan araştırma ve incelemelerde terör örgütü ile herhangi bir bağlantısı olmadığı belirlenen 36 öğretmen, görevlerine iade edildi. Öğretmenlerin bu sabah görevlerine başladığı öğrenildi.

Bursa'da FETÖ Soruşturmasında 28 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Bursa'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 60 kişiden 28'i, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Silm Eğitim Tesisleri İşletme Ticaret A.Ş.'ye yönelik operasyon düzenlendi. Bursa'nın yanı sıra İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurum'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 121 kişiden aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin dünürü İlhan Arslan'ın da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

Emniyet müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlanan 3'ü kadın 28 kişi bugün, 'Terör örgütü üyesi olmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Sakarya'da 11 Kişi FETÖ şüphesiyle Adliyeye Sevk Edildi

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında operasyonlar sürdürülüyor. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonu ile örgütle bağlantılarının olduğu iddiasıyla 11 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından 5'i kadın 11 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi. Maliye Bakanlığı'nda uzman yardımcısı olan B.H., Milli Eğitim Müfettişleri A.E.T ile M.E.T, öğretim görevlisi G.Ç, memurlar K.Ö. ile S.Ş, eczacı G.Ş, diş hekimi V.E, öğretmen E.S.T, ev kadını N.Ş. ve F.O. adliyeye sevk edilirken, kamu kuruluşlarında görevli kişilerin daha önce meslekten ihraç edildikleri, bazı kişilerin Bylock kullandıkları belirtildi.

5haber.com  | Tokat

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.