Toplu Sözleşmede Taşerona Kadro Konusunda Bir Sonuca Varılır mı? Son Açıklamaların Değerlendirmesi

Taşerona kadro konusu toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme geldi. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un yaptığı açıklamada taşerona kadronun verilmesi gerektiği belirtildi. Peki toplu sözleşmede taşerona kadro konusunda bir gelişme yaşanır mı? Taşerona kadro tasarısında gelişme yaşanacak mı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Toplu Sözleşmede Taşerona Kadro Konusunda Bir Sonuca Varılır mı? Son Açıklamaların Değerlendirmesi

720 binden fazla kadro bekleyen taşeron işçinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde.

1 Ağustos günü sendika temsilcileri ile hükümet arasında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2018 ve 2019 yıllarında maaşlarına yapılacak zam miktarları belirlenecek. Sendikaların taleplerinin hükümet yetkilileri ile görüşüleceği toplu sözleşme toplantısının bir diğer gündem konusu taşerona kadro.

Kadro bekleyen taşeron işçilerin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde. Son olarak toplu sözleşme görüşmelerinde taşerona kadro konusu ile ilgili Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk'tan bir açıklama geldi. Koncuk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’de 2002’de 30 bin civarında taşeron vardı. Aradan geçen yıllar içerisinde sadece şu anda kamuda 740 bin civarında taşeron var. Belediyeleri de dahil ettiğimiz zaman 1 milyon 200 bin, özel sektörü dahil ettiğimiz zaman 2 milyonu aşan taşeron çalışan var ülkemizde. Taşeron sistemi bu ülke insanının hak ettiği bir sistem değildir. Üniversitedeki evlatlarımız bir takım patronların sömürüsüne terk edilsin diye okumuyorlar. Adeta milletimizin iliğini sömüren bu sistemin mutlaka kaldırılması lazım. Seçimden önce iktidarın bir sözü vardı. Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığı zamanında ve referandum sürecinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’nun açıklamaları vardı. Dönemin Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “taşeronların problemi bizim problemimizdir” şeklinde açıklama yapmıştı.

Toplu sözleşmenin ilk gününde bu açıklamayı hatırlattım. O zaman da Müezzinoğlu’na sorun sizin ama çözümünüz yok demiştim. Bu toplu sözleşmelerin, sendikal çekişmelerin ötesinde kamu çalışanlarına, 4/B’liye, 4/C’liye, taşeron çalışana, üniversiteli işçilerin yaşadığı sorunlara göre çözümlerin üretildiği bir masa olması lazımdır. Toplu sözleşme masasını rakiplerin birbiriyle çatıştığı bir masa olarak düşünmüyorum. Toplu sözleşme masası 20 milyon vatandaşımızı yakından ilgilendiren kararların alındığı çok önemli bir masadır. Bu masanın mutlaka beklentilere uygun kararların alınmasına vesile olmasını diliyorum.”

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Taşerona Kadro Konusu Bir İlerleme Kaydedilir mi?

Toplu sözleşme görüşmelerinde taşerona kadro konusu masaya yatırılacak. Taşeron işçiler ise, kadro konusunda herhangi bir gelişme kaydedilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Değerlendirme: Toplu sözleşme görüşmelerinde taşerona kadro konusu masaya geldi ve görüşüldü. Ancak bu konuda şimdiye kadar dişe dokunur bir gelişme kaydedilmedi. Taşeron konusunda bir gelişme yaşanmış olsaydı hükümet yetkilileri bu konuda bilgi verirdi.

Öte yandan toplu sözleşme görüşmelerinde taşerona kadronun gündeme gelmesi ve masaya yatırılması bu konunun gündemde kalmasını sağlayacaktır.

Bu konuda nihai bilgi önümüzdeki günlerde hükümet yetkililerinden gelecek açıklamaya bağlı.

Taşerona kadro konusunda haberlerden haberdar olmak için haber'i takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.