Toprak Mahsulleri Ofisi Fındık Alım Fiyatını Açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi, yaptığı son dakika açıklamasında fındık alımının yapılacağı ve kilosunun 10 liradan alınacağı duyuruldu. Daha yüksek fiyatla alınmasını bekleyen üreticiler, bu fiyatında hiç yoktan iyi olduğunu söyledi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Toprak Mahsulleri Ofisi Fındık Alım Fiyatını Açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılan 10 liradan fındık alımına başlayacağı açıklaması, fındık üreticilerini umutlandırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in, TMO’nun 24 Nisan’dan itibaren Giresun kalite fındığın kilogramını 10.5 TL’den, levant kalite fındığın ise 10 TL’den alınmaya başlayacağını açıklaması, fındık üreticilerinin umudunu bir nebze daha artırdı. Ordu’da sezon başında serbest piyasada fındığın kilogramı 14 TL’den işlem görürken, bugünlerde ise 9 TL’ye kadar düştü.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, fındık üreticisinin 10 TL’nin üzerinde bir fiyat beklediğini, ancak bu fiyatın da fındığa müdahale ve taban fiyat oluşması bakımından, devam eden sezon açısından oldukça önem taşıdığını söyledi. Akarsu, “TMO 10 lira ile ‘artık piyasada ben de varım’ dedi. TMO’nun fındık piyasasına girmesini önemsiyoruz, üreticilerimiz taban fiyat oluşması nedeniyle umutlu. Bu fiyatın devamında önümüzdeki sezonda var. En azından üretici bu günden sonra fındığını kaçtan satacağını bilmiş olacak. TMO’nun taban fiyat oluşturmasıyla, piyasaya girmesiyle serbest piyasada da hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz. Bu anlamda önümüzdeki sezonda önemli. Fındık rekoltesi çokta olsa bu taban fiyattan işlem görecek. Fındık rekoltesinde azalma yaşanırsa fiyatların artırılması da planlanıyor. Bu üreticimiz adına olumlu bir gelişme. Üreticilerimiz artık tedirginlik yaşamadan, fındığın taban fiyatını önceden bilecek, buna göre hareket edecek” dedi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.