Torba Yasa ile Taşeron İşçileri Yakından İlgilendiren 6 Değişiklik

TBMM Genel Kurulunda görüşülmesine devam edilen torba yasa ile taşeron işçileri yakından ilgilendiren birçok değişiklik var. İşte taşeron işçileri yakından ilgilendiren o düzenlemeler.

Yayınlanma:
Torba Yasa ile Taşeron İşçileri Yakından İlgilendiren 6 Değişiklik

Son günlerde sürekli olarak gündeme gelen taşerona kadroda nihayet sona gelindi. Alınan son bilgilere göre Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirtilen taşerona kadro hakkında, torba yasa kapsamında çok önemli düzenlemeler yapılarak 2017 yılı bitmeden çözülecek. Peki torba yasada taşerona kadro ile ilgili neler var? İşte detaylar..

Yeni Düzenleme ile Taşeron İşçilerin Maaşı

Torba yasada, taşeron işçileri de yakından ilgilendiren düzenlemeler bulunuyor. Bu düzenlemelerin başında taşeron işçilerin maaşları yer alıyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşları artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek ve ödemeleri bu kurum aracılığıyla yapılacak.

Torba Yasada Taşeron İşçileri Yakından İlgilendiren Maddeler

Torba yasa ile asgari ücretin 1404 liranın altına düşmemesi için çalışanlara ilave geçim indirimi yapılacak. Son günlerde vergi dilimindeki artış nedeniyle 1404 liranın altına düşen asgari ücret, yeni düzenleme ile 1404 liranın altına düşmeyecek.

Öte yandan yeni torba yasa ile ay sonlarında ödenen işsizlik maaşı her ayın 5’inde ödenecek.

Terörle Mücadele Kanununa göre istihdam hakkı bulunan vatandaşlarda istenen yaş sınırı kalkıyor.

Terörle mücadelede yaralanan vazife malulleri ile 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının bastırılması sırasında yaralananlar memur olabilecek.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların alacakları yetki belgesi için yapacakları harcamalar 2020 yılına kadar İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

Bakan Sarıeroğlu'ndan Asgari Ücrette Vergi Dilimi Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücretteki vergi dilimi artışı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücretli kardeşlerimizin vergi dilimine girmesi sebebiyle yaşadıkları kayıpları telafi edeceğimizi ve hazineden karşılayacağımızın beyanını Başbakanımız verdi. Şu an Meclisin Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Maliye Bakanımızın  torba tasarısında bu konu zaten yer alıyor. Eylül, ekim, kasım, aralık aylarında vergi dilimi nedeniyle yaşanan kayıpları telafi edeceğimize ilişkin metni yasa tasarısına koyduk. 27 Eylül itibariyle Meclisimizde, şu anda da Plan Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. En kısa zamanda Genel Kurula inecek. Yasalaştıktan sonra da eylülden itibaren asgari ücretlilerimizin yaşamış olduğu kayıp telafi edilecek. Hiç kimse endişe etmesin. Biz özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak işçinin, işverenin, çiftçinin, esnafın, tüm kesimimizin hakkı ve hukuku konusunda hassasiyetle çalışıyoruz. Hiç kimsenin bir hak kaybına, hiç kimsenin herhangi bir tereddüde düşürecek konu ile ilgili duyarsız kalmamız söz konusu olmaz. Bununla ilgili çalışmaları yaparız ve gereğini de yerine getiririz. Bu konu hassas bir konu, 5 milyon kişiyi ilgilendiren bir konu ve gereği şu anda yapılmıştır. Endişeye, tereddüde, sıkıntıya gerek yok diye ifade etmek istiyorum”

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler ve haberlere gitmek için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.