Torba Yasada Taşeron Tutarsızlığı-Taşeron Sorunu 2017'de Bitmeyecek mi?

Kadro bekleyen taşeron işçileri umutlandıran açıklamalar art arda gelirken TBMM'de görüşülen torba yasada kritik bir madde Konya Milletvekili Ahmet Kalaycı'nın dikkatinden kaçmadı. İşte taşeron meselesinde tutarsızlığa neden olan o madde.

Yayınlanma:
Torba Yasada Taşeron Tutarsızlığı-Taşeron Sorunu 2017'de Bitmeyecek mi?

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri öncesi müjdelediği taşerona kadro meselesi halen çözülemedi. Son günlerde art arda gelen açıklamalar ile gündemde tutulan ve 2018 yılı bitmeden çözülecek denilen taşerona kadro ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Şu anda meclis gündeminde olan ve kapsamına taşeron meselesini de alan torba yasada flaş bir detay ortaya çıktı. MHP Konya Milletvekili Ahmet Kalaycı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında taşerona kadro meselesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını hatırlattı. Ancak Kalaycı konuşmasının devamında, torba yasa tasarısında yer alan bir maddeyi işaret etti ve taşeron işçilerin yine oyalandığını iddia etti.

Torba Yasadaki Kritik Madde

TBMM'de görüşülen torba yasada yer alan o maddede taşeron işçi alımı ihalelerine yönelik yeni düzenlemenin yürürlük tarihinin 1 Ocak 2018 olduğunu söyleyen Kalaycı, bu durumun tutarsızlık yarattığını dile getirdi.

Torba yasa tasarısının 74. maddesine göre kamu kurumlarının taşeron işçi alımları için ihaleye çıkılmadan önce uygun görüş alınmasını ön görülmektedir. Görüşler personel sayısı, ücret ve ödeme tavanlarının tespitini de kapsamına altına almaktadır. Tasarının yasalaşması durumunda, bu maddede öngörülen hüküm 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bu sorun ise tasarıdaki bu maddeyi değiştirmekten geçmektedir. Bu maddenin değişmesi ve tarihin öne çekilmesi gerekmektedir.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler ve haberlere gitmek için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.