Trump'ın Ateşle Oynuyor Açıklamasına İran'dan Flaş Cevap Geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla İran'ı tehdit etmesi sonucu İran'dan beklenen açıklama geldi. İşte yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Trump'ın Ateşle Oynuyor Açıklamasına İran'dan Flaş Cevap Geldi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Twitter’dan paylaştığı, "İran ateşle oynuyor" açıklamasının ardından İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter’dan yaptığı açıklamada tehditlerin İran’ı etkileyemeyeceğini ifade etti.

Zarif, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İran, güvenliğini halkından aldığından tehditlerden etkilenmez. Biz asla savaşı başlatan olmayacağız, ancak sadece kendi savunma araçlarımıza güveniriz” dedi.

Donald Trump, bugün Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda, "İran ateşle oynuyor" ifadesini kullandı. Trump, kendisinin İran'a karşı, Obama kadar "kibar" olmayacağını söyledi.

Türkiye-ABD İlişkileri

Washington'da düzenlenen bir panelde Türkiye-ABD ilişkileri masaya yatırıldı. Panelde ilk sözü alan ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı General Mark Kimmitt, ABD ve Türkiye arasındaki karşılıklı stratejik çıkarlara dayanan ilişkiye dikkat çekerek, Türkiye'nin çevrelendiği coğrafyanın krizlerle boğuştuğunu ve bu krizlerin ABD'nin güvenliğini tehdit etme potansiyeline sahip olduğunu hatırlattı. Kimmitt, bu yüzden ABD'nin öncelikle kendi güvenliği için Türkiye ile yakın işbirliği yapması gerektiğini savundu. Krizleri fırsata çevirmenin iki ülkenin elinde olduğunu anlatan eski Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD'nin Ortadoğu'da Türkiye ile ortak hareket etmeksizin başarılı olmasının mümkün olmadığını söyledi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.