TSK'dan Son Dakika Açıklaması: Fırat Kalkanı'nda 4 Şehit , 15 Yaralı

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında Fırat Kalkanı'ndan gelen acı haber verildi. Yapılan açıklamada Fırat Kalkanı'nda 4 askerimizin şehit olduğu ve 15 askerimizin de yaralandığı belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
TSK'dan Son Dakika Açıklaması: Fırat Kalkanı'nda 4 Şehit , 15 Yaralı

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında Fırat Kalkanı'ndan acı haber verildi. 

Harekatın 120'nci günü olan bu sabah da El Bab'ın merkezindeki hakim bir noktada bulunan eski hastane olan, ancak son 2 yıldır terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan alan çevresinde çatışma çıktı. DEAŞ'lı 40 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, bazıları ağır 15 asker de yaralandı. Yaralı askerler, silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırıldı ve burada hazır bekleyen ambulans ve helikopterler ile Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere taşındı. Şehit olan askerlerin de Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirileceği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120'nci gününe giren 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerlemeye çalıştığı El Bab yakınlarındaki Türk askerlerinin konuşlu olduğu sahra hastanesinin kurulu olduğu bölgeye terör örgütü DEAŞ militanlarınca saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada çok sayıda DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilirken, şehit ve yaralılar olduğu belirtildi. DEAŞ saldırısının püskürtülmesinin ardından yaralıların sınır hattına taşınması için çalışma başlatıldı.

Kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenilirken, yaralı askerlerin getirileceği Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde teyakkuz durumuna geçildi. Hain saldırıda şehit düşen askerlerin de bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterler ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na taşınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, terör operasyonlarından, politika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.