TSK'dan Son Dakika Açıklaması: Tunceli'de 8 Terörist Öldürüldü

TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Tunceli'de PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarda 8 teröristin öldürüldüğü belirtildi. İşte yapılan açıklama.

Yayınlanma:
TSK'dan Son Dakika Açıklaması: Tunceli'de 8 Terörist Öldürüldü

TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasında Tuceli'de 8 PKK'lı teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada 24-28 Kasım tarihleri arasında Tunceli'de bulunan Aliboğazı deresinde terör örgütü PKK'ya yönelik insansız hava araç destekli operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda bölgede bulunan bölücü terör örgütü PKK üyesi toplamda 8 terörist, ölü olarak ele geçirildi. Öte yandan düzenlenen operasyonlarda sığınak ile mağara içlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi bulunduğu da belirtildi.

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

'24 Kasım 2016 tarihinde Tunceli Aliboğazı deresinde keşif faaliyeti yapan İHA/İKU tarafından ısı kaynaklarının tespit edilmesini müteakip, terörist unsurlara yönelik başlatılan “Hava Destekli Operasyonö sonrası 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından 24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında icra edilen Şehit Piyade Er Nazmi YILDIZLI-26 Operasyonu kapsamında, 5 erkek cesedi yapılan arama tarama faaliyetinde, 3 erkek cesedi ise çatışma esnasında olmak üzere 8 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

14 adet sığınak ile mağara içlerinde silah, mühimmat ve çok sayıda yaşam malzemesi bulunmuştur. Ele geçirilen silah, mühimmat ve malzeme listesi aşağıya çıkarılmıştır."

Adana'da PKK Operasyonu: 5 Gözaltı

Adana'da devam eden terör soruşturması kapsamında PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi ve örgüt adına çalışma yaptıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından, kent merkezinde, PKK üyesi olduğu iddia edilen kişilerin adreslerine sabahın ilk saatleri ile birlikte eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Diğer şubelerin de destek verdiği operasyonda adreslere giren ekipler, 5 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.