Tüm Memurları İlgilendiren Flaş Açıklama: Memur Not Sistemi Detayları Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada memurlar için getirilen yeni sisteme ilişkin bilgi verildi. İşte o açıklama ve memur not sisteminin tüm detayları.

Yayınlanma:
Tüm Memurları İlgilendiren Flaş Açıklama: Memur Not Sistemi Detayları Açıklandı

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklama ile memurluğum kimsenin tapulu malı olmadığına dair bilgi verilmişti. Bakanın bu açıklamaları birçok kesim tarafından saptırılmış ve memurların artık iş güvencesinin olmadığı sonucu ortaya çıkarılmıştı.

Bu iddialara yanıt ise gecikmedi. Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, devam eden çalışmalar hakkında kamuoyuna bir bilgilendirme açıklaması yaptı ve bu konu hakkında detayları açıkladı.

Müşavirlik yaptığı açıklamada, "Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağına ilişkin olarak kamuoyunda oluşması muhtemel yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir" ifadelerine yer verdi.

Not Veren Amir Gerekçesini ve Açıklamasını da Yazacak

Yapılan açıklamada yeni sisteme ilişkin bilgi verildi. Buna göre yeni sistemde memura not veren amir bunları izleme formlarına geçecek ve gerekçelerini de belirtecek. Diğer aşamalar katılımlı bir şekilde takip edilecek.

Memur da Amire Not Verecek

Alt kademe memurlar bir üstleri tarafından değerlendirildiği gibi her üst kademe memur da bir alt kademesi tarafından değerlendirilmeye tabi tutulacaktır.

İş Arkadaşları ve Vatandaşlar da Sisteme Dahil

İş arkadaşları ve hizmetlerden yararlanan vatandaşlar da belirli ölçülerde not verecek.

Memurun Kaderi Amirin Elinde Değil

Hazırlanan yeni sistemde memurun görevi amirinin iki dudağı arasında olmayacak.

Düşük Notlu Memurlar Eğitime Alınacak

Not çizelgesine göre düşük not alan memurlar, performanslarını ve bilgilerini arttırmaları adına eğitime alınacak. Hizmet içi eğitimde birincil amaç eksikleri tamamlamak.

Başarısız Olanın İşine Son Verilmeyecek, Görevi Değiştirilecek

Düzenlenen hizmet içi eğitiminde de başarısız olan memurlar, başka bir göreve gönderilecek. Memurun görevine son verilmesi söz konusu olmayacak.

Başarı Notunun Etkileri

# Görevde yükselmelerinde,

# Görevleriyle ilgili kişisel gelişim imkanlarının desteklenmesinde,

# Yurt dışı görevlendirmelerde

# İnsan kaynakları planlamasının diğer alanlarında değerlendirilecektir.

5haber.com  | Ankara

(Haber7.com)

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.