Türk-İş Başkanından Taşerona Kadro ve Kıdem Tazminatı Çıkışı

İzmir'de düzenlenen iş güvenliği ve sağlığı toplantısında açıklamalarda bulunan Türk-İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı meselesine ve taşeron işçilere kadro çıkmazına değindi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Türk-İş Başkanından Taşerona Kadro ve Kıdem Tazminatı Çıkışı

Türk-İş Sendikası tarafından düzenlenen ve iş güvenliği ile sağlığı konulu eğitim seminerinde bazı açıklamalarda bulunan Sendika Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı meselesinin her yıl bir şekilde gündeme getirildiğini, bu tazminatın, işçilerin kızlarının çeyiz parası veya oğullarını evlendirme parası olduğunu belirtti.

Türk-İş Sendikası Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve sendika üyeleri ile diğer işçilere yönelik verilen iş güvenliği ve sağlığı seminerinde, kıdem tazminatı açıklaması yapıldı. İzmir Balçova Termal Otel'de düzenlenen ve 2 gün boyunca devam edecek olan seminerin açılış töreni bugün gerçekleşti. Gerçekleşen açılış törenine sendika Genel Başkanı Ergün Atalay, SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Türk-İş 3. Bölge Temsilci Süleyman Yıldırım ve diğer sendika üyeleri ile birçok işçi katılımda bulundu.

Taşeron Meselesi ve İş Güvenliği

Açılış töreninde kürsüye çıkan sendika Genel Başkanı Ergün Atalay, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların basında darbe olarak anıldığını, ancak bunun bir işgal olduğunu belirtti. O gece yaşanan olaylara da değinen Atalay, Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve diğer tüm devlet erkanının, bu millete bir can borcu olduğunu belirtti. Öte yandan Ergün Atalay açıklamasında, 15 Temmuz öncesinde her gün taşeron işçilerin kadroya alınması meselesi konuşuluyordu. Tüm taşeron işçilerin kadroya geçmesi için önemli açıklamalar gelmişti. Ancak bu durum henüz masaya gelmedi diyen Başkan Atalay, her gün 4 işçinin iş kazasına kurban gittiğini, 13 Mayıs 2014'te gerçekleşen ve 301 işçi kardeşimizin hayatını kaybettiği maden faciasının davasının halen görüldüğünü belirtti. Madenlerde çalışma durumunun iyiye gittiğini ve sevindirici bazı gelişmelerin yaşandığını belirten Atalay, bunların yeterli olmadığının altını çizdi.

Kıdem Tazminatı

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay açıklamasının devamında ise kıdem tazminatı meselesine değindi. Kıdem tazminatı meselesinin her yıl en az iki defa gündeme geldiğini belirten Atalay, konunun gündeme geldiği her dönemde bizim açıklamalarımızla konunun kapandığını belirtirken, bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın başta olmak üzere diğer devlet büyüklerinin bize sözü olduğunu belirtti. Kıdem tazminatı meselesinde değişiklik yapılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Atalay, değişiklik olmaması adına yıllardır tüm sendikalar büyük çaba sarf ettiğini, kendilerininde buna izin vermeyeceğini belirtti. 'Mevcut sistemde olanlara bir şey olmasın, sisteme yeni gireceklere düzenleme yapılsın' açıklamasına da tepki gösteren Atalay, kıdem tazminatının 30 gün üzerinden alınmaya devam edilmesini, bu tazminatın, ailelerin ev parası, kızlarının çeyiz parası, oğullarının düğün parası olduğunu söyledi.

5haber.com  | İzmir

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.