Türk İş Genel Başkanı Atalay'dan son dakika taşerona kadro açıklaması

Türk İş Genel Başkanından taşerona kadro hakkında önemli açıklama geldi. İşte Atalay'ın taşerona kadro konusunda yaptığı son açıklama.

Yayınlanma:
Türk İş Genel Başkanı Atalay'dan son dakika taşerona kadro açıklaması

Katıldığı bir iftar programında konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, önemli açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerin sorunlarına değinen Ergün Atalay, öte yandan kıdem tazminatı ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı.

Kıdem Tazminatı Açıklaması

Genel Başkan Atalay, son günlerin gündem konusu olan kıdem tazminatı ile ilgili "Kıdem tazminatında fona geçilmesi meselesi geçmişte yaşadıklarımız göz önünde bulundurulduğunda bize hiç güven vermiyor. İşsizlik Fonu'nun durumu ortada. Fonda 108 milyar lira birikmiş ama bunun sadece 16 milyar lirayı işçi kullanmış. Yollara, köprülere harcanan bu paranın asıl sahibi işçiler. İşte bundan dolayı fona hiç sıcak bakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Taşeron İşçi Açıklaması

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeron işçilerin kadroya alınması hususunda hükümetin ağır davrandığını belirterek, 800 bine yakın taşeron işçisi ile bunların ailelerinin hükümetin kadro sözünü tutmasını beklediğini söyledi.

Kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi için taleplerini bir süre önce ilettiklerini anımsatan Atalay, hükümetin kendilerine yapacağı teklifi beklediklerini dile getirdi.

Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan çalışmaktan memnun olup olmadıkları yönündeki bir soru üzerine, "Şu ana kadar bir problem yok ama önümüzde kamu sözleşmeleri var. Sayın Bakan en büyük imtihanı toplu sözleşmede verecek." ifadelerini kullandı.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden, gündem haberlerinden, taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.