Türk-İş Genel Başkanından Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması: "Bin 600'ü Verin.."

Yeni yılda asgari ücrete gelecek olan zam tartışmaları devam ederken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en az bin 600 TL olmasını istedi. İşte Atalay'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Türk-İş Genel Başkanından Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması: "Bin 600'ü Verin.."

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte milyonlarca asgari ücretli çalışan, memur ve emekli, enflasyon rakamlarına göre yapılacak olan maaş zammını beklemeye başladı. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Doğrudan 6.5 milyon işçiyi ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri için geri sayım başladı. Tabi görüşmelerin başlamasından önce sendikalar, bu yıl olaması gereken asgari ücret zammını konuşmaya başladı. Bu kapsamda ise, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi kesimini temsil edecek olan Türk-İş Sendikası, asgari ücretin bin 600 TL olması için diretecek.

Konu ile ilgili Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamada, günümüz şartlarında bin 300 TL'lik bir ücretle geçimin zor olduğunu ve bu konuda başta işverenler olmak üzere herkesin işçilerle empati yapması gerektiğini söyledi.

Asgari ücretin geçen yıl bin 300 liraya yükseltilmesini olumlu bir gelişme olarak gördüklerini ifade eden Ergün Atalay, şu açıklamaları yaptı: "Asgari ücrette bu yıl yapılacak artış, geçen yılın gerisinde kalmamalı diye düşünüyoruz. Bizim bu düşüncemizi TÜİK'in geçen yıl komisyona sunduğu bir işçinin net yaşam maliyeti rakamı da destekler nitelikte. Devletin kurumuna göre, tek bir işçinin yaşama maliyeti geçen yıl net bin 600 liraydı. Bu rakam bu yıl en az yüzde 10 artacak ama biz asgari ücrette 2017 için bu rakama imza atmaya hazırız. Bu işi fazla uzatmaya gerek yok, bize TÜİK'in geçen yıl komisyona sunduğu net bin 600 lirayı versinler bu iş bitsin."

Bu gelişmelerin yanı sıra ise 6.5 milyon işçi, asgari ücretin makul seviyeye gelmesini ve geçim konusunda kendilerini biraz da olsun rahatlatmasını istiyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.