Türk Telekom'a Bylock Operasyonu: 16 Gözaltı

FETÖ'ye yönelik devam eden soruşturmada Türk Telekom'da Bylock kullandıkları tespit edilen 20 kişiden 16'sı, düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Türk Telekom'a Bylock Operasyonu: 16 Gözaltı

Darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik devam eden operasyonlarda gözaltı ve tutuklamalar tüm kararlılığıyla devam ediyor.

Terör örgütü FETÖ üyelerinin aralarında iletişim kurmak için kullandıkları telefon uygulaması Bylock kullananlara yönelik devam eden operasyonda da gözaltılar sürüyor. Bu kapsamda Türk Telekom'a yönelik operasyonlar düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından terör örgütü FETÖ'nün Türk Telekom yapılanmasına ait incelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerde örgütün iletişim uygulaması Bylock kullandıkları tespit edilen 20 çalışan hakkında yakalama kararı alındı. Alınan yakalama kararının ardından düzenlenen operasyonlarda 16 kişi gözaltına alınırken, kalan 4 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor.

Bylock uygulamasının çözülmesinden sonra bu uygulamayı kullandıkları belirlenen kişilere yönelik operasyonlarda 55 kişi hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Bylock Kullanan Hakim ve Savcı Tutuklandı

Tekirdağ'da devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonlarında Bylock kullandıkları belirlenen Cumhuriyet Savcısı H.Ç. ile Hakim A.A. soruşturma kapsamında tutuklandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonlarda Bylock kullandıkları tespit edilen ve önceki hafta düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınan hakim ile savcı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Hakim ile Cumhuriyet Savcısı hakkında tutuklama kararı verildi.

OHAL'in 90 gün daha uzatılmasının ardından terör örgütü FETÖ'ye yönelik operasyonlara kararlılıkla devam ediliyor.

Gündem haberleri, politika haberleri, gelişmeler özgün haber sitesi 5haber'de. Takipte kalın.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.