Türkiye'de Hayat Saat "9' u 5 Geçe" 78 Yıl Önceki Gibi Durdu

10 Kasım Atatürk'ü Anma kapsamında ülke genelinde saat 09.05' te durdu ve Ata için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleşti.

Yayınlanma:
Türkiye'de Hayat Saat "9' u 5 Geçe" 78 Yıl Önceki Gibi Durdu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78' inci yıldönümü vesilesi ile Anıtkabir'de bir anma töreni gerçekleştirildi.

Anma törenleri, Anıtkabir'in yanı sıra ülke genelinde de gerçekleşiyor. Bu kapsamda Ata'nın vefat ettiği tam saat olan 09.05'te ülke genelinde saygı duruşu yapıldı. Ata'ya yapılan saygı duruşu, İstanbul'un Zeytinburnu İlçesinde bulunan D-100 karayolunda da gerçekleşti. D-100 karayolunda araçları ile seyahat etmekte olan sürücüler, saatlerin 09.05' i göstermesi ile birlikte sirenlerin çalınması üzerine araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Sürücülerin araçlarını durdurarak yaptığı saygı duruşuna otobüs duraklarında, metrobüste ve metrobüs duraklarında, üst geçit ile yaya yolunda bulunan çok sayıda vatandaş da eşlik etti.

Saat 09.05' te 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü

15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 09.05'i gösterdiği anlarda hayat durdu. Her iki yönde seyreden sürücüler araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Sirenlerin çalmasıyla sürücülerin yanı sıra köprü üzerinde görev yapan polisler ile karayolları işçileri de saygı duruşuna geçti. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından köprüde trafik normale döndü.

Anıtkabir'de Askerlerin Kimlikleri Kontrol Edildi

10 Kasım Atatürk'ü Anma  törenleri kapsamında Anıtkabir' de yapılan  tören öncesi güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir'e gelen aralarında rütbelilerinde bulunduğu askerlerin  kimlikleri elektronik kimlik kart okuyucularıyla tek tek kontrol edildi. Anıtkabir'de Cumhurbaşkanlığı'nda görevli özel harekat polisleri de görev yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'de yapılan törende de güvenlik nedeniyle törene gelen askerlerin üstleri aranmıştı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.