Türkiye'den iki grup Kutsal Topraklarda bir birine bastonlarla saldırdı

Alınan son bilgilere göre 25 Nisan günü kutsal topraklarda meydana gelen olayda Kıyamder ile Fatih Medreseleri üyeleri sözlü olarak başlayan tartışma sonrasında bir birine girdi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Türkiye'den iki grup Kutsal Topraklarda bir birine bastonlarla saldırdı

Alınan son bilgilere göre Umre vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara giden Kıyamder ile Fatih Medreseleri, sözlü olarak başlayan tartışma sonrasında bir birine girdi. Olayda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken iki dernekten de konu ile ilgili açıklama geldi.

Kıyamder'den Açıklama

Kıyamder, kutsal topraklarda gerçekleşen kavga ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kutsal topraklarda dahi fitne eteşini körüklemekten geri durmayan Masum Bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz"

Bastonlarla Saldırdılar

Açıklamanın devamınd aise sözlü olarak başlayan tartışma sonucu karşı tarafın bastonlarla saldırdığı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:  "Yaşanan bu olayı başlatan taraf kendileri olmalarına rağmen olayı çarpıtarak Kıyam Der Ailesi hakkında Karagümrük çetesi, esrarkeşler ve hakarete varan ifadelerle sosyal medya üzerinden bir algı operasyonu yapmaya çalışmaktadırlar"

Fatih Medreselerinden Açıklama

Karagümrük çetesi olarak karşı tarafı adlandıran Fatih Medreseleri de kavga ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Fatih Medreseleri genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi, Umre vazifesini ifa etmek için kalabalık bir kafile ile kutsal topraklara gitti. Her şey çok mükemmel geçiyordu. İslam ahlakından zerre nasibi olmayan sözde bir umreci bir grup, dün akşam 21:00 sularında Mekke’deki otel lobisinde Masum Bayraktar Hoca Efendiye ve kafilesine hunharca saldırdı. Tavafları ve sayları ile manevi atmosferi yüksek umreler ve ziyaretler gerçekleştirildi. Ancak küfrün ve fitnenin aktörleri olan hainler bu kez emin belde olan mübarek topraklarda kol geziyordu"

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.