Türkiye'nin En Büyük Tarım Fuarı İçin Geri Sayım Başladı

Her yıl düzenlenen ve yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık iş hacmi ile tarım sektörünün en büyük etkinliği olan Growtech Eurasia için geri sayım başladı.

Yayınlanma:
Türkiye'nin En Büyük Tarım Fuarı İçin Geri Sayım Başladı

Her sene yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık iş hacmi yaratan Türkiye'nin en büyük tarım fuarı Growtech Eurasia, 30 Kasım-3 Aralık tarihlerinde Antalya'da 16' ncı kez katılımcılara ve ziyaretçilere kapılarını açıyor. ANFAŞ Fuar Merkezi'nde geçen yıllarda 20 bin metrekarelik kapalı alana sığmayan Growtech, bu yıl fuar alanını da 50 bin metrekareye yükseltti.

Growtech Eurasia 16'ıncı Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 30 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek. Türkiye'nin en geniş kapsamlı tarım fuarı olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik, 50 bn metre karelik alanda yapılacak. Türkiye'nin en geniş kapsamlı tarım fuarına 700'den fazla ulusal ve uluslararası katılımcı ile yaklaşık 80 ülkeden 80 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

Yaklaşık 500 Milyon Dolarlık İş Hacmi

Growtech Eurasia'nın bu yıl 16'ncısını düzenleyeceği fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, sektör için her yıl ortalama 500 milyon doların üzerinde iş hacmi ortaya koyduklarını belirtti. Katılımcılarla ziyaretçilerin varolan pazarların yanısıra alternatif yeni pazarlara ulaşmalarının sağlandığını belirten Engin Er, Growtech Eurasia'nın, tarım sektörünün tüm aktörlerini kucaklayarak alternatif yeni ticari işbirliği fırsatları sunarken, tarım sektörüne dair en son ürün ve hizmetleri sergilediği ve aynı zamanda bir iletişim ve diyalog platformu görevini üstlendiğini dile getirdi.

Fuar Alanı Büyüklüğü 50 Bin Metrekare

Growtech Eurasia olarak üzerilerine düşeni yaptıklarını ve fuar alanı büyüklüğünü 50 bin metrekareye çıkardıklarını belirten Er, “Katılımcı ve ziyaretçilerimizi doğru alıcılarla buluşturacak Eşleştirme Programı düzenledik. Ayrıca Ekonomi Bakanlığımızın destekleri ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nin (BAİB) organizasyonuyla düzenlenen ve ev sahipliğini üstlendiğimiz alım heyeti programlarını fuar alanına taşıdık. 9 yıldır verilen ve sektörün saygısını kazanmış Growtech Eurasia Tarım Ödülleri'nin konseptini yeniledik. Yarışmamızda dereceye giren ürün ve hizmetler, bu yıl ilk kez fuar alanında oluşturulacak İnovasyon Alanı'nda sergilenecek. Özetle, Growtech Eurasia, bu yıl da yeniliklere ve ilklere imza atmaya devam ediyor" diye konuştu.

Düzenlemeler Dört Başlıkta

Engin Er, Growtech Eurasia'nın Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kafkasların lider fuarı olan ve her geçen yıl uluslararası arenada saygınlık kazanarak, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiği ve geliştiğini söyledi. 50 bin metrekarelik alanın ziyaretçi ve katılımcıların ilgi alanlarına göre düzenlendiğini anlatan Er, alanın sulama ve sera teknolojileri, bitki besleme ve koruma, traktör ve tarım makineleri ile tohumculuk başlıkları altında 4 farklı ürün ve hizmet grubuna göre konumlandırıldığını kaydetti.

İhracatçılar için Kaçırılmaz Fırsat

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, sektöre ihtiyaç duyduğu alternatif pazarları sunan, hem katılımcı hem de ziyaretçi yönünden uluslararası nitelikteki Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı'nı yıllardır desteklediklerini söyledi. Satıcı, fuar kapsamında, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve BAİB'in organizasyonuyla hedef ülke pazarlardan katılımcıların yer alacağı alım heyeti programı düzenlediklerini açıkladı. Bu program sayesinde ihracatçıların, dünyadan önemli potansiyel alıcılarla biraraya gelme fırsatı bulacağını kaydeden Satıcı, "2002 yılından bu yana istikrarlı şekilde büyüyen fuar, günümüzde Avrupa ve Balkanlardan Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika'dan Türk Cumhuriyetlerine kadar geniş bir coğrafyada tarım sektörüne yön veriyor" dedi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.