Tutuklama Protestosuna Tepki Gösteren İki Kişiye Pompalı Tüfekle Saldırı

HDP'li Eş Başkan ve Milletvekillerinin tutuklanmasını protesto eden gruptan, kendilerine tepki gösteren mahalle sakini iki kişiye pompalı saldırı düzenlendi. İşte olayın ayrıntıları.

Yayınlanma:
Tutuklama Protestosuna Tepki Gösteren İki Kişiye Pompalı Tüfekle Saldırı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yapılan sorgulamaların ardından haklarında tutuklama kararı verilen HDP'li Eş Başkanlar ve Milletvekillerinin, tutuklanmalarını protesto etmek için İstanbul Bağcılar'da korsan bir gösteri yapan gruba tepki gösteren iki kişiye gruptan ateş açıldı. Gruptaki kişilerde bulunan pompalı tüfekle açılan ateş sonucu iki kişi yaralandı. Polis, olay sonrasında yaptığı çalışmalar sonrasında pompalı tüfeği kullanan iki kişiyi tespit ederek yakaladı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre HDP'li Vekillerin tutuklanmasına tepki olarak bir grup HDP'l, İstanbul'un Bağcılar İlçesinde korsan gösteri düzenledi. Fatih Mahallesinde düzenlenen korsan gösteriye is mahalle sakinlerinden tepki geldi. HDP'lilerin düzenlediği protesto sırasında mahallede bulunan ve Fatih Mahallesi sakini olduğu belirtilen H.İ.G.(21) ve H.D.(16), eylemcilerin yürüyüş yaparak slogan atmalarına tepki gösterdi. Gelen tepkiye gruptan cevap silahla oldu. Grupta bulunan kişiler, mahalle sakinlerinin üzerine, ellerinde bulunan pompalı tüfeklerle ateş açtı. Pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 2 genç vücutlarına isabet eten saçmalarla yaralandı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılarının hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.

Ateş Eden 2 Kişi Yakalandı

Kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınan H.İ.G. ile H.D., emniyet ekiplerine saldırganlar hakkında bilgiler verdi. Alınan bilgiler doğrultusunda ise Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda silah kullananların kimlikleri belirlendi. A.B. ve M.D. olayın yaşandığı andan 1 saat sonra yakalandı. Gözaltına alınan 20 yaşındaki A.B. Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, 15 yaşındaki M.D. Üsküdar'da bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.